Peter Simon Správy Samospráva

Bývalému aj terajšiemu zástupcovi primátora odklepli odmeny: TAKTO si prilepšia

Medzi body rokovania sa na uplynulom zastupiteľstve dostalo aj schválenie odmien pre Jána Lacha aj Dionýza Keményho. Tí si za svoju činnosť prilepšia o niekoľko stoviek eur.

Ilustračný obrázok k článku Bývalému aj terajšiemu zástupcovi primátora odklepli odmeny: TAKTO si prilepšia
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Ján Lach sa mandátu viceprimátora vzdal ešte 30. septembra 2016. Momentálne vykonáva funkciu poslanca. Na jeho miesto zasadol 1. októbra Dionýz Kemény, ktorý funkciu vykonáva dodnes. Na poslednom tohtoročnom zasadnutí poslancov sa do rokovania dostalo aj ich odmeňovanie za činnosť, ktorú vykonávali za uplynulé obdobie.

Stovky eur

„Poriadku odmeňovania predstaviteľov volených orgánov mesta zástupcovi primátora, ktorý vykonáva funkciu popri zamestnaní, bez určenia úväzku môže byť poskytnutá odmena na základe vyhodnotenia úloh, ktorými ho poveril primátor mesta. Návrh na výšku odmeny predkladá primátor mesta, schvaľuje mestské zastupiteľstvo raz za štvrťrok. Primátor mesta za svojho už teraz bývalého zástupcu poveril poslanca Jána Lacha od 12. decembra 2014,“ odznelo v úvodnej reči primátora Rožňavy.

Ten svojej pravej ruke navrhol odmenu za tretí štvrťrok 2016 vo výške 1000 eur.

„Poslanci túto sumu odsúhlasili, avšak niektorí mali voči výške odmeny výhradu,“ uviedla pre náš web prednostka Mestského úradu Erika Mihaliková.

S odmenou aj terajší viceprimátor

Prilepšil si aj Dionýz Kemény. Post pravej ruky primátora zastáva od 1. októbra 2016. Od tohto obdobia sa ukázal na skoro tridsiatich podujatiach a akciách, ktoré sa konali v našom meste i okolí. Návrh na jeho odmenu predložil poslancom primátor mesta Pavol Burdiga. „Ten mu za obdobie mesiacov október a november navrhol sumu vo výške 700 eur. Aj tento návrh bol poslancami schválený,“ dodala prednostka mestského úradu v Rožňave.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM