Peter Simon Správy

Búrka zanechala v Rožňave spúšť: FOTO miesta, ktoré si to najviac zlízlo

Pozrite si na fotkách ako to dopadlo v našom meste. Po obrovskej búrke prišiel rad na zapisovanie škôd. Čo na to kompetentní?

Ilustračný obrázok k článku Búrka zanechala v Rožňave spúšť: FOTO miesta, ktoré si to najviac zlízlo
13
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

O hotovú spúšť v Rožňave sa postarala matka príroda, ktorá na Gemer vo štvrtok, 29. júna v podvečerných hodinách spustila poriadnu prietrž mračien. Hasiči sa nezastavali. Zasahovali na viacerých miestach. Ako prezradil jeden z nich, zasahovali pri odstraňovaní padnutého stromu pri Gemerskom osvetovom stredisku, kde potrhalo aj elektrické káble, no odniesla si to už aj spomínaná budova. Balvany z neďalekej cesty voda vyniesla aj na Rudniansky kopec. Následne boli vyslaní ku zásahom spojeným s odčerpávaním vo­dy.

Po búrke vyšlo slnko a opäť poriadne pečie, no odkrývajú sa aj následky, ktoré spôsobila. Najviac si to odniesol chodník a cesta na Štítnickej ulici v Rožňave, ktoré voda podmyla. Cez chodník sa nedá vôbec prejsť a môže dôjsť aj ku zraneniu. Zisťovali sme, čo bude ďalej.

Chodník sa zapíše do zoznamu opráv

Ako prezradil riaditeľ Technických služieb mesta Rožňava Mikuláš Gregor, chodníky vymylo vplyvom intenzívneho dažďa a vody, ktorá stekala z mesta smerom na dotknuté územie. „Asfaltovú časť, ktorá bola vymytá sme už odstránili a bude sa to riešiť cez poistnú udalosť. V priebehu krátkej doby by mal byť ten chodník prejazdný,“ hovorí Gregor. Ako doplnil, chodník bude označený kužeľmi kvôli bezpečnosti chodcov. „V priebehu tohto roku sú plánované opravy chodníkov v meste a tento úsek sa výnimočne do zoznamu doplní a potiahne sa naň nový asfaltový koberec,“ povedal riaditeľ.

Zamestnancov Technických služieb nášho mesta mobilizovali už v priebehu búrky. Tí hneď ako prestalo pršať vyrážali do ulíc Rožňavy odstraňovať škody. Podľa riaditeľa spoločnosti zasahovala technika a desať ľudí.

Problémy vo viacerých častiach Rožňavy

Opakuje sa to po každej búrke. Dlhoročný problém spôsobuje vrásky na čele viacerým obyvateľom Rožňavy. „Problém evidujeme aj nad Tescom, je to dlhoročný problém, nakoľko tam v neďalekých uličkách nie je súvislá vrstva asfaltu a po každej búrke znesie štrk až na hlavnú cestu. Podobný problém je aj na Rožňava Bani. Toto sú také najvážnejšie lokality a problém bol napríklad aj na sídlisku Juh, kde zaplavilo celú štvorprúdovku a ďalšia lokalita, ktorá je už roky katastrofálna, je severná časť mesta. V podstate aj tá nová vpusť, v tejto lokalite bola zanesená, no určite trošku zmiernila následky prívalovej vody,“ spresnil pre náš web Mikuláš Gregor.

Obrazom: Poškodený chodník v Rožňave
13
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM