Peter Simon Správy

Burácajúce rally autá v Dobšinej: Jedno z TOP podujatí zimy sa už pripravuje

Prípravy na Dobšinskú zimu 2018 sú už v plnom prúde. Či na tratiach bude sneh, blato, alebo zamrznutá zem dnes ešte nikto netuší.

Ilustračný obrázok k článku Burácajúce rally autá v Dobšinej: Jedno z TOP podujatí zimy sa už pripravuje
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Presne mesiac ostáva do štartu novej rally sezóny na Slovensku. Tú odštartuje Dobšinská zima 2018 v rámci Regionálneho Rally Poháru.

Podujatie Dobšinská zima už po pätnásťkrát odštartovalo slovenskú rally sezónu. Vždy však v podobe amatérskej rally súťaže, zaradenej maximálne do seriálu Minirally Cup. Táto éra však v roku 2018 končí a o slovo sa hlási nová éra, éra v spojení so Slovenskou asociáciou motoristického športu.

Organizátor podujatia, Autoklub EHC Dobšinský kopec a Mesto Dobšiná prišiel s návrhom zaradiť toto exkluzívne podujatie, konajúce sa ako jediné na Slovensku v zajatí snehu a ľadu, prišiel s požiadavkou o zaradenie do seriálu Regionálny Rally Pohár, ktorý je registrovaný pod SAMŠ, pričom v takomto pohári je možný aj štart amatérskeho seriálu a preto sa v Dobšinej predstavia aj súťažiaci v rámci Minirally Cup.

Keďže spomínanej požiadavke Rally komisia SAMŠ vyhovela, na tratiach Dobšinského kopca 2018 budeme mať možnosť sledovať oficiálne rally podujatie, s množstvom súťažiacich, ale ako už býva v Dobšinej zvykom, aj najnovšiu rally techniku spojenú so špičkovými rally jazdcami.

Viac informácií o podujatí Dobšinská zima 2018 sa dozviete z oficiálnej web stránky organizátora http://zima.dobsinskykopec.com, kde nájdete zverejnené Zvláštne ustanovenia a podrobné informácie o podujatí. Samozrejme prihlasovanie pre súťažiacich je už spustené na web stránke http://www.sams-asn.sk/prihlaska3.php.

Dobšinská zima 2018 odštartuje dňa 3. februára 2018, pričom pre súťažiacich, ale aj fanúšikov rally súťaží pripravil organizátor Autoklub EHC Dobšinský kopec a Mesto Dobšiná nádherné, ale zároveň aj poriadne náročné trate. Jediné v čo teraz všetkým ostáva dúfať, že do príprav sa zapojí aj pani Zima, ktorá do Dobšinej začiatkom februára privanie množstvo snehu a ľadu.

Foto. ilustračné

Zdroj: autosportfoto.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM