Peter Simon Správy

Brány klziska sa mali otvárať už budúci týždeň: Prečo sa tak nestane?

Klzisko v Rožňave sa teší obľube. Po minuloročných technických problémoch a nečakane predčasnom ukončení sezóny, svitá na lepšie časy. Klzisko tento rok svoje brány po opravách otvorí, avšak nie v čase, kedy sa plánovalo. Vieme dôvod, viac v článku!

Ilustračný obrázok k článku Brány klziska sa mali otvárať už budúci týždeň: Prečo sa tak nestane?
6
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Téma klziska v našom meste je medzi Rožňavčanmi naozaj citlivou záležitosťou. Fakt umocnila aj uplynulá sezóna, kedy svoje brány muselo predčasne zatvoriť. Dôvodom bola technická porucha na chladiacom zariadení. To, či sa klzisko tento rok otvorí, sme zisťovali už dávnejšie. Z mesta prišli informácie, že áno. Oslovili sme teda riaditeľa Technických služieb mesta, Mikuláša Gregora, ktorý pre náš web poskytol čerstvé informácie.

Pozrite si v našej galérii fotky zo strojovne klziska a spod ľadu.

Práce na opravách sú pomaly ukončené

Podľa jeho slov, závady na chladiacom zariadení sú odstránené a klzisko sa malo otvárať už budúcu sobotu. Žiaľ sa tak nestane.

„V týchto dňoch by mali prísť pracovníci chladiace zariadenie naplniť čpavkom. Na klzisku sa opravila časť rúrok, kde bol únik čpavku a zrealizovali sa ďalšie sondy, ktoré poukázali na stav ostatných rúrok. Následne sa založili tzv. guľové čapy, ktoré v prípade úniku poslúžia na to, aby sa nemusel odčerpávať komplet celý čpavok, ale je to rozdelené do sekcií a vieme to tak po častiach uzavrieť,“ ubezpečuje riaditeľ Technických služieb nášho mesta.

„Chladiaci systém má skutočne svoju životnosť za sebou a pevne veríme a dúfame, že nám túto zimnú sezónu vydrží,“ hovorí riaditeľ.

Otvorenie sa odkladá

„Pôvodný plán sme mali taký, že klzisko otvoríme 17. novembra, lenže momentálne teploty nám to neumožňujú. Nemôžeme začať chladiť, lebo by to boli len vyhodené financie. Musme počkať na výraznejšie ochladenie. Takže sa otvorenie klziska odkladá podľa počasia, predpovede sledujeme,“ povedal pre Rožňavu 24 Gregor a doplnil, že sa otvorenie podľa pôvodného termínu posunie výhľadovo asi o desať dní.

Ceny ostávajú nezmenené

Ako na záver povedal Mikuláš Gregor, ceny sa oproti vlaňajšku menenia. Bez rozdielu na vek je suma pre korčuľujúceho 1,50 eura. Doprovod zaplatí 0,20 eura. „Tak isto aj otváracie hodiny ostávajú pôvodné,“ uviedol na záver.

O presnom termíne otvorenia klziska v Rožňave Vás budeme na našom webe určite informovať.

Foto: ilustračné

Obrazom: Takto to vyzerá pod ľadom na klzisku v Rožňave
6
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM