Radka Deckerová Basketbal

Boj starších žiačok pod košmi: V zápase proti Popradu dievčatá pripravilo o víťazstvo veľa chýb

Cez víkend pokračovala celoslovenská súťaž starších žiačok. V sobotu privítali hráčky z Popradu a v nedeľu si zahrali proti hráčkam zo Spišskej Novej Vsi.

Ilustračný obrázok k článku Boj starších žiačok pod košmi: V zápase proti Popradu dievčatá pripravilo o víťazstvo veľa chýb
Foto: Radka Deckerová / Zdroj: Dnes24.sk

V sobotu sme odohrali veľmi dobrý a zaujímavý zápas s Popradom, kde nám chýbalo len trošíčku šťastia, aby sme zápas dotiahli do víťazného konca. Obrana na ktorú sme sa sústredili najviac pracovala výborne. Pravdou je, že sme urobili nesmierne veľa chýb (stratených a zbrklo zbavených lôpt) a súperky to značne využili. Prevyšovali nás hodne výškovo a aj fyzicky boli oveľa zdatnejšie.

MBK RV – BAM POPRAD 73 : 76 (21 : 20, 11 : 18, 15 : 19, 26 : 19)
strelkyne: Krajcová 19, Šimková 17, Ducková 10, Oravcová 8, Gyenesová 6, Číšková 5, Krajlíková 4, Baštáková 4

S hrou našich hráčok a aj s výsledkom som celkove spokojná. Bola by som omnoho radšej keby sme boli vyhrali a hráčkam by to veľmi, veľmi dvihlo ich sebavedomie do ďalších zápasov.

MBK RV – ŠKBD SNV 78 : 35 (24 : 6, 18 : 8, 26 : 17, 10 : 4)
strelkyne: Baštáková 14, Šimková 14, Ducková 13, Gyenesová 12, Krajcová 9, Číšková 6, Krajlíková 6, Straková 4

Súperky boli oproti sobotňajšiemu zápasu o niečo menej výkonnejšie, naše hráčky si z chuti všetky zahrali.Mali možnosť preskúšať nacvičené signály, ktoré v niektorých momentoch boli naozaj veľmi vydarené.

Hráčky by v takýchto zápasoch mali naberať svoje skúsenosti, hrať vždy naplno, drilovať veci z tréningov, žiť s loptou trochu istejšie a bez zábran. Postupom času už brať na seba aj zodpovednosť a hru 1:1.

Text: trénerka Mária Buzinkayová
Zdroj: basketroznava.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM