Peter Simon Krimi

Bilancia rožňavských mestských: Riešili tisíce priestupkov, ktoré prevládali?

Rožňavskí mestskí policajti boli za rok 2015 poriadne zamestnaní. Riešili množstvo priestupkov. Pozrite si, ako dopadla štatistika oproti vlaňajšku.

Ilustračný obrázok k článku Bilancia rožňavských mestských: Riešili tisíce priestupkov, ktoré prevládali?
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Počas roku 2015 mali rožňavskí mestskí policajti plné ruky práce. Okrem tradičných policajných úkonov riešili aj preventívno-bezpečnostné akcie zamerané najmä na zvýšenie právneho vedomia mladistvých. „Okrem všetkého pokračujeme naďalej vo veľmi dobrej spolupráci s Policajným zborom Slovenskej republiky, vykonávame pravidelné prednášky a v tomto roku sa nám čiastočne po etapách podarilo zmodernizovať kamerový systém výmenou 4 nových kamier a modernizáciou monitorovacieho centra,“ uviedol náčelník Mestskej polície Róbert Hanuštiak.

Ako dodal, príslušníci mestskej polície podporujú aktivity z inými organizáciami na území mesta, ktoré sú zamerane pre deti a ich rodičov a súťažné podujatia alebo ukážkové aktivity. Podľa slov náčelníka sa im k 1. aprílu 2015 podarilo doplniť počty príslušníkov mestskej polície na takzvané tabuľkové počty na plných 16 príslušníkov.

„V uplynulom roku mestská polícia riešila celkovo 3212 priestupkov. Oproti predchádzajúcemu roku je to o 495 priestupkov menej, ale tento pokles nastal hlavne v bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. V oblasti priestupkov Všeobecne záväzných nariadení mesta Rožňava sme riešili celkovo 1028 priestupkov, čo bolo o 74 priestupkov viac ako v uplynulom období,“ spresnil Hanuštiak.

K chovateľom psov sa vyjadril náčelník polície, že za rok 2015 bolo riešených 126 priestupkov, čo je zvýšený počet oproti roku 2014 o 40 viac.

Môže vás zaujímať: Tankodrom na Páterovej, Rožňavčania len zatínajú zuby: Dokedy? FOTO len pre milovníkov offroad

Rožňavčania, dobrá správa: Plánuje sa rekonštrukcia chodníkov, radnica vyčlenila desaťtisíce!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM