Peter Simon Šport

Bežci z Dobšinej bilancujú sezónu 2017: Ako sa im darilo?

Ako po ostatné roky aj tento bežci LKVD Dobšiná absolvovali zahraničný polmaratón. o však nie je všetko. Prečítajte si viac.

Ilustračný obrázok k článku Bežci z Dobšinej bilancujú sezónu 2017: Ako sa im darilo?
Zdroj: mestodobsina.sk

Polmaratón Gdansk

Ako po ostatné roky aj tento bežci LKVD Dobšiná absolvovali zahraničný polmaratón. Za miesto svojho tohtoročného bežeckého vrcholu si vybrali Gdansk jedno z najstarších a najväčších poľských miest ležiace na brehu Baltského mora. „Po náročnej ceste sme v sobotu dňa 04.11.2017 dorazili do mesta, ktoré nás uchvátilo svojim historickým centrom. Po prehliadke mesta, ktorú nám na naše milé prekvapenie zorganizoval majiteľ ubytovacieho zariadenia prišla na rad prezentácia a vyzdvihnutie štartovných balíkov. V nedeľu 05.11.2017 sme o 09:00 hod. stáli na štarte pred krásnou Energa arénou spolu s tisíckami ostatných bežcov hecovaní hypnotizujúcou skladbou od hardrockovej kapely AC/DC,“ informoval Marian Varga.

Ideálne bežecké počasie, slnečná obloha, príjemných 10 C, to všetko zvýraznilo ich odhodlanie siahnuť si až na dno svojich síl. Napriek rôznym zdravotným komplikáciám v príprave každý zo seba vydal maximum, lebo „bolesť je len telo opúšťajúca slabosť“. Odmenou im boli výsledné časy, pre niektorých „rekordné“ na polmaratónskej trati. Dobšinú tento rok v Gdansku reprezentovali Monika Kolláriková, Katarína Vargová, Marian Varga a Richard Machaň.

Bežci LKVD Dobšiná bilancujú sezónu 2017

Amatérsky bežci z Dobšinej pod hlavičkou Občianskeho združenia LKVD už niekoľko rokov úspešne reprezentujú vo svojich neprehliadnuteľných dresoch mesto Dobšiná na Slovensku aj v zahraničí.

„V sezóne 2017 sa naši bežci zúčastnili 20 bežeckých a duatlonových pretekov na ktorých sa v silnej konkurencii nestratili a zúročili hodiny tréningu v čase aj nečase. Zo všetkých spomenieme aspoň zopár ako sú ČSOB Maratón v Bratislave, Tatry running tour na Štrbskom plese, Memoriál J. Stilla v Novej Lesnej, MMM v Košiciach, Zimná bežecká séria vo Vysokých Tatrách,“ doplnil.

Prehľad niektorých výsledkov

  • Zimná bežecká séria vo Vysokých Tatrách: 3. miesto Monika Kolláriková.
  • City trail v Smokovci: 1. miesto Katka Vargová.
  • Horský duatlon Kráľová Hoľa: 1. miesto dvojice ženy Monika Kolláriková-Katka Vargová, 3. miesto Martina Smreková-Marta Smreková, 1. miesto dvojice muži: Jozef Hudák-Pavol Majerčák, 2. miesto Jozef Alexander-Ján Subovits.
  • Memoriál P. Antala na Štrbskom plese: 1. miesto Milan Lacko.
  • Rotary polmaratón Bánska Bystrica: 2. miesto Katka Vargová.
  • Steeple kros Poprad: 3. miesto Milan Lacko.

Domáce podujatie

„Nie je to však len o výsledkoch, ale aj o spoločných tréningoch, prispôsobovaní sa, odriekaní, spoznávaní nových miest, cestičiek, lesných chodníkov našej nádhernej prírody v okolí Dobšinej. Samozrejme nemôžeme zabudnúť na naše domáce preteky, ktoré organizujeme a získali si už svoje tradičné miesto v bežeckom kalendári bežcov z celého Slovenska aj zo zahraničia,“ doplnil Varga.

Tohto roku v máji po tretí krát zorganizovali Beh v Raji na ktorom sa zúčastnilo 355 súťažiacich a už tradične v septembri po deviatykrát Dobšinskú desiatku, ktorá má skvelé meno, kvôli svojej rodinnej atmosfére.

„Okrem športovej časti pri organizovaní myslíme aj na športových fanúšikov a širokú verejnosť pre ktorých sú bezplatne pripravené rôzne atrakcie a po pretekoch hrá do tanca živá kapela. Tieto podujatia by sa nám na tejto úrovni nepodarilo zorganizovať bez finančnej podpory Mesta Dobšiná, materiálno-technickej podpory Mestských lesov Dobšiná a Podniku služieb mesta Dobšiná a ostatných sponzorov a podporovateľov. Samozrejme nezabúdame ani na našich organizátorov, bez ktorých by sa tieto preteky nemohli konať. Sme radi, že svojou činnosťou motivujeme množstvo ľudí k zdravému životnému štýlu, láske k športu a prírode. V budúcom roku chceme pokračovať v tomto trende a zapojiť čo najviac ľudí, takže keď máte chuť si s nami zabehať, zabicyklovať, resp. pomôcť pri organizovaní neváhajte a ozvite sa. Od budúceho roku budeme fungovať pod hlavičkou OZ ŠK DOBŠINÁ,“ dodal Marian Varga.

Zdroj: mestodobsina.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM