Krimi

Bez vodičáku a opitá: Mladá vodička pri Rožňave skončila v bráne rodinného domu

Aj uplynulý víkend úradoval alkohol na cestách Košického kraja. Previnilci sa našli aj v našom okrese.

Ilustračný obrázok k článku Bez vodičáku a opitá: Mladá vodička pri Rožňave skončila v bráne rodinného domu
Zdroj: TASR/Oliver Ondráš

Ako informovala hovorkyňa košickej krajskej polície Jana Mésarová, počas víkendu v skorých ranných hodinách boli policajti privolaní do obce Čierna Lehota v rožňavskom okrese, kde 21-ročná žena šoférovala bez vodičského oprávnenia a svoju jazdu nezvládla.

„Podľa doterajších zistení neprispôsobila rýchlosť jazdy svojím schopnostiam a prešla s vozidlom do protismeru, následne do priekopy, prešla cez označenie hydrantu rodinného domu, ktoré bolo umiestnené na železnej tyči, a nakoniec skončila v bráne rodinného domu. Po nehode mladú ženu policajti podrobili dychovej skúške s výsledkom 0,40 mg/l alkoholu v dychu. V nemocnici jej spôsobené zranenia jednorazovo ošetrili. Jej spolujazdec (19) utrpel ľahké zranenia,“ upresnila Jana Mésarová s tým, že bližšie okolnosti prípadu sú v štádiu objasňovania.

Druhý prípad sa stal na opačnej strane nášho okresu. Podvečer policajná hliadka OO PZ Plešivec obmedzila na osobnej slobode 50-ročného Rožňavčana.

„Ten viedol vozidlo v smere od Tornale na Rožňavu, pričom zastavil na parkovisku na čerpacej stanici v obci Čoltovo. Tam ho kontrolovala policajná hliadka a vyzvala, aby sa podrobil dychovej skúške. Tú ale vodič odmietol a taktiež sa odmietol podrobiť lekárskemu vyšetreniu, či nie je ovplyvnený návykovou látkou. Policajti muža umiestnili do cely policajného zaistenia a vzniesli mu obvinenie za prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky,“ uzatvára hovorkyňa.

Chcete okrem regionálnych správ dostávať dôležité aktuálne informácie? Nájdete nás aj na FB Dnes24.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM