Peter Gemerský Kultúra

Betliar oslavoval výročie

Nedávno si občania Betliara pripomínali 680. výročie od založenia obce. Presnejšie by sa dalo povedať, že rok 1330 je rokom, kedy sa obec Betliar prvý krát spomína v dostupných písomných prameňoch.

Pri tejto príležitosti bola odhalená pamätná tabuľa na obecnom úrade v Betliari, ktorá bude túto udalosť pripomínať. V kultúrnom dome sa následne uskutočnili dve zaujímavé historické prednášky o histórii Betliara: Prínos Andrássyovcov pre Betliar a okolie – Mgr. Silvia Lörinčíková a Chráňme si minulosť a odkazy našich predkov – Mgr. Edita Kušnierová. Na záver prvého dňa osláv, boli odovzdané pamätné listy.

Na druhý deň sa konali predstavenia, ktoré si pripravili deti z materskej a základnej školy. N záver programu vystúpil známy sólista Opery Slovenského národného divadla Ivan Ožvát.

Nedeľa patrila Ekumenickým bohoslužbám v miestnom Evanjelickom kostole a. v. za účasti ThDr. Jerguša Olejára, PhD., seniora Gemerského seniorátu Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania na Slovensku, ICDr. Štefana Magúta, administrátora farnosti Gemerská Poloma a Mgr. Jany Pabákovej, seniorálnej kaplánky GES ECAV.

Betliar oslavoval výročie
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM