Radka Deckerová Od Vás

Beseda so spisovateľkou: U škôlkarov rozvíjali predčitateľskú gramotnosť

V rámci projektu na rozvíjanie predčitateľskej gramotnosti u detí predškolského veku pod názvom „Z rozprávky do rozprávky“, sme v Materskej škole na Ul. kyjevskej 14 v Rožňave zorganizovali besedu s regionálnou spisovateľkou Luciou Pavlíkovou.

Ilustračný obrázok k článku Beseda so spisovateľkou: U škôlkarov rozvíjali predčitateľskú gramotnosť
Foto: Radka Deckerová

Touto akciou sú deti motivované k čítaniu kníh a vypestovanou si pozitívneho vzťahu ku knihám. V úvode deti z literárneho krúžku spestrili stretnutie dramatizáciou rozprávky „O veľkej repe“.

Spisovateľka pútavým rozprávaním priblížila deťom svoju tvorbu a začiatky písania, ktoré boli už v rannom veku. Prečítala im z knihy v elektronickej forme Lucinka – Halucinka, príbeh – Ako bola hladná. Deťom sa príbeh veľmi páčil, pretože mal žartovný nádych. Spisovateľka dala deťom úlohu vymyslieť s pani učiteľkami ďalšie pokračovanie príbehu Lucinky, ktorý by spisovateľka spracovala .

Najbližšie stretnutie sa plánuje zrealizovať za účasti Petra Karpinského – autora literatúry pre deti. Na záver sme jej poďakovali kytičkou a popriali veľa síl a tvorivosti pri písaní kníh pre deti.

Zdroj: Ľubica Madarászová

Beseda so spisovateľkou
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM