Erik Bojničan Rôzne

Berie si ho do svojho tímu: Rómskemu splnomocnencovi bude pomáhať „gemerský Obama“

Nový splnomocnenec vlády pre rómske komunity Ábel Ravasz (nominant Most-Híd) si do svojho tímu berie Štefana Vavreka. Ten je známy aj pod prezývkou gemerský Obama.

Ilustračný obrázok k článku Berie si ho do svojho tímu: Rómskemu splnomocnencovi bude pomáhať „gemerský Obama“
Zdroj: TASR

S „gemerským Obamom“, ako znie prezývka Štefana Vavreka, starostu Rimavskej Seče a rómskeho kandidáta za Most-Híd v marcových parlamentných voľbách, spolupracuje nový splnomocnenec už dlhšie.

„Verím mu, som presvedčený, že vďaka svojej práci a úsiliu má čo ponúknuť marginalizovaným komunitám v tejto krajine,“ uviedol Ravasz. Doplnil, že o detailoch spolupráce i mieste Vavrekovho pôsobenia budú ešte diskutovať.

Prezradil aj to, že má vyriešené aj ďalšie personálne otázky vo svojom tíme. Konkretizovať ich ale zatiaľ nechcel. Nevylúčil, že väčšinu budú mať Rómovia. „Prvoradým kritériom však nebude národnosť, ale odbornosť,“ zdôraznil.

Ravasz deklaroval, že v najbližšom období chce predstaviť svoje prioritné zámery v oblasti vzdelávania, zamestnanosti a spolužitia. „Budú to kroky, ktoré je možné, ale aj nevyhnutné urobiť, aby sme zlepšili život ľudí v marginalizovaných komunitách,“ prízvukoval.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM