Peter Simon Správy

Banícke múzeum v Rožňave prezentuje živočíšny svet: Spoznajte bociana a vlka dravého, FOTO

Obidve výstavy, ktorých autorom je známy zoológ Miroslav Fulín, sú zamerané na milovníkov prírody a všetkých záujemcov, ktorí sa chcú bližšie zoznámiť so životom bociana a vlka dravého.

Ilustračný obrázok k článku Banícke múzeum v Rožňave prezentuje živočíšny svet: Spoznajte bociana a vlka dravého, FOTO
5
Galéria
Zdroj: Banícke múzeum Rožňava

V Galérii Baníckeho múzea v Rožňave, na Námestí baníkov 25, budú v dňoch 20.4. – 19.7.2017 pre­zentované prírodovedné výstavy, ktoré návštevníkom podrobne priblížia život bociana a vlka dravého.

Obidve výstavy, ktorých autorom je známy zoológ Miroslav Fulín, sú zamerané na milovníkov prírody a všetkých záujemcov, ktorí sa chcú bližšie zoznámiť so životom bociana a vlka dravého; zvierat ktoré sú pre verejnosť známe i neznáme, často priam tajomné. Prezentované výstavy Východoslovenského múzea v Košiciach pripravilo vo svojich priestoroch pre návštevníkov Banícke múzeum v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kra­ja.

Ako informovala Gabriella Badin, výstava o živote bociana, „Aha deti, čo to letí…“, je spracovaná ako súčasť osvetovo-výchovného pôsobenia pre zvýšenie ekologického vedomia a vnímania okolitej krajiny a bola pripravená v spolupráci so Základnou organizáciou Bocian Slovenského zväzu ochrancov prírody a krajiny na Slovensku a so Slovenskou ornitologickou spoločnosťou (BirdLife). Realizáciu podporila Lichtenštajnská nadácia CICONIA.

Druhá výstava „Vlk dravý a jeho potomkovia“ predstavuje podľa Badin širokej verejnosti šelmu našich lesov ako živočícha a prirodzeného predátora, ako člena svorky s bohatým rodinným životom a prísnou hierarchiou, tiež ako rozporuplnú bytosť, či symbol povier. Súčasne poskytne návštevníkom odpovede na rôzne otázky.

„Popritom sa môžete zapojiť do pokusu o prekonanie celoslovenského rekordu vo vyhotovení najvyššieho počtu kresieb, resp. malieb s tematikou bociana bieleho. Obidve výstavy môžete v Galérii Baníckeho múzea navštíviť do 19. júla 2017,“ spresnila

Obrazom: Banícke múzeum v Rožňave prezentuje živočíšny svet
5
Galéria
Zdroj: Banícke múzeum Rožňava
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM