Peter Simon Futbal

Baníci z Nižnej Slanej si body s futbalistami Drnavy po bratsky podelili: Domáci vyrovnali v poslednej minúte

V 6. kole I. triedy ObFZ Rožňava privítala Nižná Slaná lídra z Drnavy. Po prehre v minulom kole bolo otázne, či tréner urobí zmeny v zostave. Napokon na poste stopéra hral Urban. Hostia však mali v kádri viacerých kvalitných hráčov. Výsledok zápasu 1:1.

Ilustračný obrázok k článku Baníci z Nižnej Slanej si body s futbalistami Drnavy po bratsky podelili: Domáci vyrovnali v poslednej minúte
Zdroj: Dnes24.sk

Zápas začal rozohrávkou hostí. Nasledovala akcia po ľavej strane. Domáci odpovedali akciou po pravej strane. Zo začiatku sa hral opatrný futbal. Postupne sa obe celky osmelili, výsledkom čoho boli šance. Domáci hrali podobný futbal ako v predošlom zápase. Strela Prónaia z diaľky bola nepresná, Keršák mal prienik vľavo. Tri akcie mali na pravej strane, dvakrát Olexa vybojoval roh a raz autové hadzovanie. Strelu Kuchtu sprava Zakhar kryl.

Hostia hrozili brejkami

Najvýraznejšiu šancu mali domáci po faule na domáceho hráča pred šestnástkou. Priamy kop zahrával Keršák, jeho prízemnú strelu k pravej žrdi Zakhar kryl. Domáci zahrávali ešte dva rohy zľava. Pri ostatných akciách sa k strele neodhodlali. Najväčšiu šancu mal Rencsok po prieniku po pravej strane však netrafil bránku domácich. Pri inej situácii Nemec nevybehol, ale strelu hosťujúceho hráča kryl. Ďalšiu šancu Drnavy mal hráč č. 12, ktorý však z dobrej pozície netrafil bránku. Inú šancu mali hostia, keď Nemec nevybehol, našťastie ju nevyužili. Domáci gólman zasahoval po hlavičke hráča hostí. Strelu hráča Drnavy kryl Nemec na dvakrát. V závere polčasu sa hralo v strede ihriska.

V druhom polčase mali pod kontrolou hru viac hráči Drnavy

Svoju prevahu vyjadrili gólom po akcii, keď Nemcovi hlavička ich útočníka vypadla a iný hráč poslal loptu do siete, 0:1. Hostia mali ďalšie príležitosti, ktoré ostali nevyužité. Chceli aj potrestať nepresný odkop domáceho brankára, čo sa im nepodarilo. Zahrávali aj dva rohy z ľavej strany. Domáci mali šance po po priamom kope Keršáka, prieniku Geldu vľavo, ktorý sa neodhodlal k strele, a troch rohoch Mihalíka. Pri poslednom už bol Zakhar prekonaný, loptu však odkopol obranca. Zakhar rovnako zneškodnil šancu Liptáka a aj Olexu, ktorý sa pri súboji s gólmanom zranil. Z priameho kopu, ktorý zahrával Mihalík, domáci veľa nevyťažili. Prienik mal aj stopér Urban. Neskôr bol Keršák pri prieniku na ľavej strane zastavený. Domáci dvakrát striedali, hostia raz. Strelu Keršáka z diaľky brankár hostí vyrazil na roh. Prišla fáza zápasu, keď domácim nevychádzali kombinácie a hostia držali loptu.

Predposlednú akciu mali domáci na pravej strane

Nasledoval kop od brány. Neskôr po rohu Keršáka zahraného na vzdialenejšiu žrď Mihalík zblízka skóroval, 1:1. Po rozohraní hostia loptu stratili. Zápas bol ukončený po odkope Nemca od brány.

Foto: Veronika Kontuľová
Zdroj: Štefan Tomášik

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM