Peter Simon Správy

Areál Gombaseckej jaskyne zmenený na nepoznanie: Nechýba ani bazén, FOTO

Objekt pri známej Gombaseckej jaskyni ožil, a to poriadne. Vynovené chatky, nové budovy či jedna perlička, a to veľký bazén neďaleko parkoviska, práce však pokračujú aj teraz. S minulosťou sa to vôbec nedá porovnať!

Ilustračný obrázok k článku Areál Gombaseckej jaskyne zmenený na nepoznanie: Nechýba ani bazén, FOTO
31
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Objekt, ktorý v minulosti pripomínal spustošené územie, dnes dýcha životom. Práce sa tam nezastavia ani večer. Robotníci majú čo robiť, aby územie znova získalo svoju prestíž, no darí sa im.

Kto teraz areál navštívi len otvára oči dokorán. Vydláždený chodník, drevené objekty, ktoré desiatky rokov chýbali, vynovené chatky, tie priam splývajú s okolím, momentálne pribudlo aj oplotenie. Nový dych naberá i známe pódium. Pri úchvatnej jaskyni však nájdete to, čo inde v okrese určite nie. Niekoľkometrový bazén priamo v zemi. Čo za tým stojí?

Ako ešte minulý rok, keď práce začali informoval náš web Örs Orosz, do areálu už investovali nemalé peniaze a hodlajú sa investovať ďalej. To vidieť aj v týchto dňoch.

Vlani sa vynovilo niekoľko objektov a pribudol hygienický blok. „Financie prišli zo strany Maďarska, skade sme získali väčší balík peňazí na kúpu areálu a 30% investovalo naše občianske združenie Sine Metu. Samotná rekonštrukcia prebiehala z vlastných zdrojov. Pomáhajú aktivisti aj miestni obyvatelia okresu,“hovorí Örs Orosz.

Dodal, že tábor vznikol v roku 1928 priamo v Gombaseku. Následne sa presťahoval do obce Krásnohorské Podhradie. Tam chceli organizátori odkúpiť a vynoviť miestny kemping. Tento návrh však samospráva obce nechválila a následne sa dohodli s majiteľom areálu okolia jaskyne Gombasek.

Tábor sa uskutoční aj tento rok. Tí, ktorí ho navštívia, budú mať o zábavu postarané. Okrem hier nebudú chýbať ani hudobné vystúpenia. Pozrite si v našej galérii desiatky fotiek z Gombaseku. Tá premena vám vyrazí dych.

Novinky bude môcť časom využívať aj široká verejnosť. Vízia organizátorov je postupne obnoviť celý areál aj reštauráciu, aby ho mohol využívať každý počas celého roku. „Areál disponuje vhodným prostredím, známou jaskyňou a krásnou prírodou. Našou ambíciou do budúcich rokov je postupne všetko zveľaďovať a vytvoriť také podmienky, aby sme tento kemping oživili v čo najvyššej možnej miere pre širokú verejnosť počas celého roku,“ povedal na záver organizátor letného tábora Örs Orosz.

Obrazom: Areál Gombaseckej jaskyne zmenený na nepoznanie, nechýba ani bazén
31
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM