Správy

Andrássyho obrazáreň predstaví tvorbu Dávida Baffiho

Banícke múzeum v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, pripravilo pre svojich návštevníkov sezónnu výstavu v Andrássyho obrazárni v Krásnohorskom Podhradí. Výstavu Dávida Baffiho – Numeros Flecti.

Ilustračný obrázok k článku Andrássyho obrazáreň predstaví tvorbu Dávida Baffiho
Zdroj: Banícke múzeum Rožňava

Výstavu otvorí vernisáž dňa 11. júla 2020 o 17:00 hod. a verejnosti bude sprístupnená až do 13. septembra 2020.

Dávid Baffi je rodák z Krásnohorského Podhradia a jeho výstava bude obsahovať diela, ktoré tvoril približne od začiatku tohto roka. Okrem nich sa na výstave objaví aj niekoľko starších diel, pričom poukazujú na princíp jej názvu, ktorý v latinčine znamená „ohyb čísel“.

Autor uvažuje o paradoxoch prijatia do tejto doby, hraniciach medzi videným a nevideným, o vizuálnom smogu či výzve strácajúceho sa pokoja a rovnováhy. Zaoberá sa tiež tzv. slepým vizuálom, ktorý sa nerodí z videného, ale predsa dokáže vizuálne žiť. Venuje sa hľadaniu vizuálnej formy takej podoby, ktorá sa nezameriava na nepriamy prepis, ale vychádza z rozmýšľania a vnímania toho „vnútorného“.

„Čísla majú podobu stálej konštanty myslenia. Práve preto som si vybral toto slovíčko, aby som lepšie upriamil princíp a vysvetli tzv. ohýbanie,“ vysvetlil autor Dávid Baffi.

Kurátormi výstavy budú Noro Lacko a Silvia L. Čúzyová.

Chcete okrem regionálnych správ dostávať dôležité aktuálne informácie? Nájdete nás aj na FB Dnes24.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM