Situácia na cestách Košického kraja: Zrealizovali vyše sto výjazdov

Cesty v správe Košického samosprávneho kraja sú aktuálne mokré a v horských oblastiach sa na ceste vyskytuje utlačený sneh. Mali by byť zjazdné.

Ilustračný obrázok k článku Situácia na cestách Košického kraja: Zrealizovali vyše sto výjazdov
Zdroj: TASR

Počas uplynulej noci v KSK zrealizovali 107 výjazdov, najviac ich bolo vo vyššie položených oblastiach v okresoch Spišská Nová Ves a Rožňava, 29 výjazdov zrealizovali cestári v okrese Košice-okolie.

„Všetky cesty by však mali byť zjazdné, nie je hlásená ani poľadovica,“ uviedla hovorkyňa KSK Anna Terezková o aktuálnej situácii v stredu 29. januára 2020.

„Na cestách Košického kraja začalo hustejšie snežiť v utorok (28.1.) večer, a to v okrese Košice, Košice-okolie, Rožňava a Spišská Nová Ves. Na Zemplíne, kde boli teploty vyššie, pršalo alebo mrholilo. Situácia sa počas noci upokojila,“ uviedla hovorkyňa s tým, že všetky cesty v kraji boli intenzívne posypované a úseky s väčšou vrstvou snehu aj pluhované.

Podľa Terezkovej došlo v stredu ráno aj k viacerým dopravným nehodám, vodičov preto upozorňuje, aby prispôsobili jazdu stavu vozovky.

V košickej mestskej časti Šaca sa zrazil kamión s posypovým vozidlom. Ako na záver uviedla Slavomíra Brzová zo spoločnosti Kosit, obaja vodiči utrpeli ľahké zranenia.

Pozrite si aj foto z utorka 28. januára 2020. Sneženie komplikovalo dopravnú situáciu aj na Soroške.

FOTO Z MIESTA: Sneženie komplikuje dopravnú situáciu na Soroške
6
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM