Peter Simon Krimi

Akčný zákrok rožňavských policajtov: Mladíkovi (18) obvinenému z lúpeže hrozí 12 rokov

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Rožňave z prečinu porušovania domovej slobody a zločinu lúpeže obvinil 18-ročného mladíka z Rožňavy.

Ilustračný obrázok k článku Akčný zákrok rožňavských policajtov: Mladíkovi (18) obvinenému z lúpeže hrozí 12 rokov
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Ako uviedla policajná hovorkyňa Lenka Ivanová, vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Rožňave z prečinu porušovania domovej slobody a zločinu lúpeže obvinil 18-ročného Denisa z okresu Rožňava (doposiaľ viackrát súdne trestaného za rôznu majetkovú trestnú činnosť).

„Obvinený mladík v pondelok (4.12.) vo večerných hodinách vnikol na pozemok jedného z rodinných domov v okrese Rožňava a s úmyslom odcudziť peniaze vošiel cez okno do domu, kde bol prichytený 79-ročnou majiteľkou domu. Po hrozbe, že jej ublíži, mu dôchodkyňa vydala 5 eur. Tie však obvinený odmietol, že mu to nestačí, a žiadal ďalšie peniaze. Dôchodkyňa sa zľakla a ukázala mu miesto, kde má uložené úspory, odkiaľ si obvinený mladík vzal cca 150 eur a z miesta činu ušiel,“ spresňuje Ivanová.

K zraneniu dôchodkyne nedošlo. „O niekoľko hodín rožňavskí kriminalisti podozrivého mladíka vypátrali a zadržali. Obvinený muž bol umiestnený do cely policajného zaistenia s podnetom na jeho väzobné stíhanie. Vzhľadom na to, že skutok spáchal na chránenej osobe, v prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov,“ uviedla hovorkyňa polície.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM