Peter Simon Kultúra

Akciami nabitý týždeň v Rožňave: Nepremeškajte to najlepšie

Rožňava tento týždeň má čo ponúknuť. Prinášame výber akcií na jednom mieste. Každý si určite nájde niečo pre seba.

Ilustračný obrázok k článku Akciami nabitý týždeň v Rožňave: Nepremeškajte to najlepšie
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Historické fajky

10. až 14. október 2016 od 8:00 hod., Galéria Baníckeho múzea v Rožňave
Banícke múzeum v Rožňave a Východoslovenské múzeum v Košiciach pripravili výstavu Historické fajky, ktorá je umiestnená v priestoroch Galérie Baníckeho múzea na Námestí baníkov. Výstava potrvá do 31. októbra 2016.

Dionýz Andrássy a jeho obrazáreň – seminár

14. október 2016 od 17:00 hod., Andrássyho obrazáreň, Krásnohorské Podhradie
Na účastníkov seminára čakajú sprievodné aktivity, akými je umelecký program Základnej umeleckej školy Rožňava a prezentácia výtvarných diel Kolomana Tichyho z fondov múzea. Secesná stavba v Krásnohorskom Podhradí prešla nedávno aj menšou rekonštrukciou. Podujatie pre záujemcov histórie, kultúry a umenia vo svojich priestoroch pripravuje Banícke múzeum v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kra­ja.

Hungarian and cocktail párty

14. október 2016 od 21:00 hod., TIMES CLUB, Rožňava
Hungarian and cocktail párty už tento piatok 14. októbra v TIMES club Rožňava. Čaká Ťa najlepšia hudba aj s maďarskými TOP skladbami od našich rezidentov z Movie clubu(HU). DJ MANO & BEN STEEL spolu z domácou dvojicou DJPEET & REASON. Nadupaný tanečný večer s CO2 delom, konfetami a Double RGB Fog Show. Počas celej noci cocktailový barman zo zahraničia s najlepšími miešanými nápojmi. Máte sa na čo tešiť :) Vstup dva eurá.

Hufu – koncert

14. október 2016 od 20:30 hod., Park Strelnica, Rožňava
Tentoraz sa v krásnom prostredí parku na Strelnici v našom meste môžete tešiť na hudobné vystúpenie hudobnej formácie HUFU. Podujatie začína od 20:30 hod. Chutné jedlo zabezpečené.

Rožňavu zaplavia nablýskané mašiny

15. október 2016 od 10:00 hod., Námestie baníkov, Rožňava
Nablýskané mašiny, zvedavé pohľady, ale aj spolupatričnosť. Reč je o motorkároch a ich zaujímavej záľube. Ukončenie motosezóny v našom meste sa už stalo tradíciou. Ukončenie motosezóny na Gemeri sa postupne stáva neodmysliteľnou súčasťou v zozname jesenných podujatí v Rožňave. Spanilá jazda majiteľov nablýskaných krásavíc aj tento rok určite priláka zraky zvedavých divákov. Posledné slnečné lúče. To je znak aj toho, že cesty po lete opúšťajú aj rýchle mašiny. Aj Rožňavčania môžu zhliadnuť na jednom mieste množstvo rýchlych strojov. Ako minulý rok, tak aj tento sa uskutoční v našom meste ukončenie motosezóny a to priamo na Námestí baníkov v Rožňave už 15. októbra 2016 o 10:00 hod.

TOTÁLNY NEZMYSEL

15. október 2016 od 19:00 hod., Divadlo Actores, Rožňava
Divadlo ACTORES Rožňava prináša na dosky svojho divadla po veľmi úspešných inscenáciách „39 STUPŇOV“ a „DNI V DAŽDI“ už tretí Broadwayský hit, tentoraz ocenený prestížnou cenou Laurenca Oliviera za najlepšiu komédiu sveta za rok 2014 od autorskej dvojice bratov Goodalovcov. TOTÁLNY NEZMYSEL je názov bláznivej komédie plnej nečakaných zvratov. Aristokratický blázon a jeho poslušný sluha v úspešnej divadelnej inscenácii na motívy legendárneho britského televízneho komediálneho seriálu v hlavnej úlohe s Hugh Laurie (Dr.House).

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM