Peter Simon Rôzne

Aj v Rožňave sa naplno maturovalo:Zmapovali sme situáciu na našich stredných školách

Písomné maturity sú v plnom prúde. My sme zavítali na niektoré rožňavské stredné školy, aby sme vám priniesli informácie o tohtoročných konajúcich sa maturitných skúškach.

Ilustračný obrázok k článku Aj v Rožňave sa naplno maturovalo:Zmapovali sme situáciu na našich stredných školách
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Nielen Gymnázium Pavla Jozefa Šafárika v Rožňave bolo včera plné slávnostne oblečených študentov. V stredu sa začali totiž písomné maturity zo slovenského jazyka a literatúry. Žiaci dostali spolu 64 úloh. Na ich vypracovanie mali 90 minút. Následne maturanti písali sloh, na ktorý bolo vyhradených 150 minút. Vyberať si mohli zo štyroch tém. Včera sa konala skúška dospelosti aj z cudzích jazykov.

„Na našej škole máme tento rok 69 maturantov. Z toho je 10 študentov s vyučovacím jazykom maďarským. Tento rok využilo online možnosť maturít 34 študentov gymnázia. Vo štvrtok bude z matematiky maturovať dokopy 35 študentov. Online bude maturovať 34 študentov zo slovenskej triedy a jedna študentka z maďarskej bude z matematiky maturovať klasickou písomnou formou. V piatok z maďarského jazyka bude maturovať 10 študentov,“ prezradil pre Rožňavu24 riaditeľ gymnázia Jozef Matis.

Ako ďalej dodal, oproti vlaňajšku je počet maturantov na škole taký istý. „Maturanti sa pripravujú počas celého štúdia, ale určte sa v posledných týždňoch kládol väčší dôraz na testovanie žiakov,“ dodal Matis.

Na Obchodnej akadémii v našom meste maturovalo v stredu 72 študentov. Vo štvrtok sa k maturantom pridala ešte trieda bilingvalistov, ktorí maturovali z cudzieho jazyka a to v počte 21 študentov. Dobrovoľnú maturitnú skúšku si vybralo dohromady 6 študentov obchodnej akadémie.

„Na Strednej zdravotníckej škole v Rožňave maturovalo 40 študentov a z toho 10 študentov z maďarskej triedy. Na našej škole žiaden študent nevyužil online maturitu. Tesne pred maturitami sme pre študentov pripravili aj cvičné testy, no dbáme na prípravu študentov počas celého štúdia,“ uviedol pre náš web riaditeľ školy Ľuboš Lipták.

Na SOŠ obchodu a služieb v Rožňave sa to taktiež hemžilo nervóznymi študentami. Ako nám prezradila školská koordinátorka Andrea Havková, k maturitám sa tento rok postavilo zo slovenského jazyka a literatúry 53 študentov. Z anglického jazyka 28 študentov, z nemeckého jazyka 18 a ruského 4 študenti. „Študentov pripravujeme počas celého štúdia, no samozrejme mali aj toto predmaturitné obdobie posilnené,“ uviedla pre náš portál koordinátorka školy Havková.

Na SOŠ technická v Rožňave podľa slov zástupkyne riaditeľky Anny Egriovej sa stretlo pri maturitách dohromady 46 študentov. Online maturita na skole využitá nebola a maturantov sa snažia pripravovať počas celého štúdia.

Čítajte tiež:

Dôležité rady nielen pre študentov, ako predísť stresom pred skúškami

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM