Futbal

Adrián Szaniszló z Krásnohorskej Dlhej Lúky odchádza. Smeruje do Bohúňova

Tento futbalista si pamätá časy v Kunovej Teplici, dlhé roky hrával v Plešivci, momentálne bol oporou Krásnohorskej Dlhej Lúky. Teraz však Adrián Szaniszló z klubu odchádza, no s futbalom ešte nekončí.

Ilustračný obrázok k článku Adrián Szaniszló z Krásnohorskej Dlhej Lúky odchádza. Smeruje do Bohúňova
Zdroj: Dnes24.sk

Okresná futbalová liga sa pomaly prebúdza z letnej prípravy a kluby začínajú opäť bojovať o body. Adrián Szaniszló bol oporou Dlhej Lúky, teraz však prestúpil do Bohúňova. Zaujímalo nás, ako to všetko je, a tak sme tomuto futbalistovi položili zopár otázok, na ktoré nám s radosťou odpovedal.

- Po štyroch sezónach meníš dres je to už posledný prestup? Ktorý je to v poradí?
Tak nikdy nehovorme nikdy, ale určite, tých prestupov bude menej ako ich už bolo. Celkom presne už ani neviem ale začínal som v Plešivci v doraste odkiaľ som ako 14 ročný putoval do Kunovej Teplice. Tu som hrával s neskutočne dobrými futbalistami, ktorý mali kvalitu a mená. Z Kunovej som putoval na hosťovania Gemerská Hôrka ale to tuším bolo vtedy B čkom a Jovice a rok Dlhá Ves. Ďalšou zástavkou bol Plešivec, ktorý sme znovu založili vlastne z ničoho. V tom čase sme mlade mužstvo porazili doma 5. ligovú Kunovú Teplicu 1–5 to bol inpulz k nakopnutiu mužstva. Z Plešivca som si odskočil znova do Dlhej Vsi, kde sme spolu s Violom vypomohli a hlavne ohromný skok do druholigovej Jelšavy. Práve pánovi Kiselovi, Čuperkovi a Furmanovy vďačím zato, že viem čo je to drina vo futbale :D. Po krátkej anabáze spôsobenej aj neochotou funkcionárov Plešivca ma uvolniť ešte na pol sezóny som sa vrátil. Tuším som ešte raz hosťoval opäť v Kunovej Teplici, kde sme vyhrali súťaž a v roku 2010 som prestupoval do Dlhej Lúky.

- Teda bude to posledný prestup ? Prečo práve Bohúňovo.
To som netvrdil, prichádzam pomôcť a dúfam, že pomôžem. Dal som slovo a vedenia ma chcelo. Mužstvo ma prijalo dobre, i keď sme mali s Dokúšom nedávno incident, všetko je v poriadku sme v jednom mužstve máme jeden cieľ. Verím, že mužstvo sa posunie vyššie a snáď i prekvapíme. Človek nikdy nevie kam ho zavanie futbalový život, bolo by pekne ukončiť futbal v mužstve ku ktorému Vás ťahá. Na podobnú otázku som odpovedal otvorene. V mužstve Bohuňova vládnu skromnejšie podmienky ako v Dlhej Lúke, je tu ale istá iskra. Páčia sa mi výzvy a tou je to ako tu srdcom robia futbal. Mužstvo má 4 starších hráčov a poteší že nie som najstarší ako v Dlhej Lúke :D, v mužstve sme sa stretli po dlhej dobe s Demeterom. Mladí sa snažia vedenie pracuje na ďalšom posilnení.

- Aká bola minulá sezóna ? Obhájili ste druhú priečku…
Povedal by som to takto, opäť sme nesplnili prvoradý cieľ a to vyhrať súťaž. Zbabrali sme pár zápasov, niektoré padajú aj na moju hlavu, beriem ale v mužstve sme mali pár alibistov,čo si chybu nepriznali. Nebol som na pár zápasoch z osobných dôvodov, vypadol som zo zostavy. Stalo sa , že do mužstva zasiahli iní než tréner. Osobne som ale spokojný stým, že sa mi v závere začalo strelecky dariť, škoda že ma skôr nevysunuli dopredu. Pri kvalitách zálohy s Čižmárom, Rigóm, Bodnárom, Klárikom je radosť hrať v útoku. Dal som 7 gólov v tomto som spokojný.

- Ak sme pri týchto menách neprezradíš ďalšie zmeny?
Toto je parketa pre Jara Gebeho predpokladám, že on spriada prestupové plány. Myslím si osobne, že je najvyšší čas pomeniť zostavu. Prídu posily odídu nepotrebný, nespokojný a tí čo chcú …možno. Takto to býva v každom mužstve. Vedenie veľa úsilia nevyvinulo aby ma podržalo. Takže neľutujem. Osobne si myslím že Bodnár pôjde do Gemerskej Hôrky, zaslúži si hrať vo vyššej súťaži. Nespokojný bol aj Čižmár ale neverím, že ho p. Bernath pustí, nakoľko je dušou mužstva… Prichádza Prónay je to skvelý hráč pomôže, mužstvo má B-čko má na čom stavať.

- Aký post ti pridelia?
No veľa ich nie je, ale veď sa uvidí rád by som hrával vpredu, iste bude možnosť a možno defenzívneho záložníka. Máme vysokých hráčov vo vzduchu môžme byť silný, v príprave sme v riadnom čase neprehrali strieľame góly nech nám to vydrží… Iste je ale to, že sa Kovacs Tomi vzdal obľúbeného čísla ( za to mu zaplatím odstupné ) ta putovala k Demeterovi, tým posunom som zas dostal 9 ku, verím že bude šťastná.

Autor: Peter Simon

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM