Tlačové správy

7 spôsobov, ako získať peniaze pár dní pred výplatou

Nie nadarmo sa hovorí, že niečo je dlhé ako týždeň pred výplatou. Občas sa jednoducho stane, že si financie na daný mesiac nerozdelíte správne. Potom musíte v neistote čakať, či sa vám podarí úsporne prežiť posledné dni, kým ďalšia výplata príde na účet.

Ilustračný obrázok k článku 7 spôsobov, ako získať peniaze pár dní pred výplatou
Zdroj: Pexels.com

Niekedy zafunguje zákon schválnosti a kvôli neočakávanej nehode budete na poslednú chvíľu hľadať spôsob, ako ešte pred výplatou získať peniaze. Či už sa v podobnej situácii práve nachádzate, alebo sa len preventívne informujete o možných riešeniach, tu je 7 spôsobov, ako môžete pár dní pred výplatou oživiť svoj bankový účet.

1. Nájdite si rýchlu prácu na internete

Na internete nájdete viac pracovných ponúk, než by ste možno čakali. Stačí len hľadať na správnych miestach. Ak rýchlo potrebujete zarobiť menšiu sumu peňazí, choďte na niektorý z portálov zameraných na spájanie predajcov a záujemcov o ich služby. Pridajte vlastné inzeráty alebo len hľadajte medzi ponukami práce. Môžete napríklad:

  • strihať videá
  • predávať profesionálne fotografie
  • písať články
  • prekladať texty.

Ak viete ponúknuť zaujímavú službu, určite sa nájde niekto, kto ju bude chcieť kúpiť.

Výhodou je, že v tomto prípade si peniaze reálne zarobíte a nepožičiavate. Preto nebudete musieť v budúcnosti splácať.

2. Predajte nepoužívané spotrebiče

Takmer všetci doma máme nejaké zariadenia, ktoré aktívne nevyužívame. Ak patríte do tejto skupiny, máte šancu rýchlo a jednoducho zarobiť. Nezáleží na tom, čo konkrétne by ste mohli predať. Záujemcovia sa nájdu vždy. Stačí len vytvoriť inzeráty na viacerých inzertných stránkach a čakať, kým sa niekto ozve.

Bohužiaľ, týmto spôsobom asi nezískate tisícky eur. Ak vám ale stačí malá suma, aby ste napríklad mali na benzín ešte pred výplatou, určite prehľadajte vaše skrine a škatule so starými spotrebičmi. Výhodou je aj to, že sa zbavíte jedného potenciálneho „energetického upíra.“ Ide o zariadenia, ktoré neustále potichu zbytočne míňajú energiu.

TIP Nemusíte predávať iba elektroniku. Peniaze pred výplatou viete získať napríklad aj predajom kníh, oblečenia alebo nábytku.

3. Doučujte študentov

Máte znalosti z niektorého školského predmetu, ktoré by mohli pomôcť žiakom? V tom prípade máte aj príležitosť na rýchle zarobenie peňazí pred výplatou. Opäť je to len o vašej šikovnosti, ako rýchlo dokážete nájsť záujemcu. Aj tu vám ale pomôže internet.

Existuje niekoľko portálov zameraných práve na spájanie doučovateľov a študentov. Založíte si profil, kde napíšete vaše zameranie a potom len čakáte, kým sa ozve žiadosť o doučovanie. Podľa náročnosti učiva si takto viete zarobiť 5 – 10€ za hodinu.

4. Ponúknite izbu na prenájom

Na Slovensku to možno nie je veľmi rozšírený spôsob zarábania, ale krátkodobý prenájom miestnosti alebo bytu vie zarobiť slušné peniaze. Ideálne je, ak bývate vo väčšom meste, alebo turisticky vyhľadávanej oblasti. Mladí ľudia tieto služby radi využívajú, lebo nemusia platiť plnú sumu za izbu v hoteli.

Ak vám nevadí, že s vami pár dní bude bývať niekto cudzí, môžete začať zarábať. Vo veľmi zúfalej situácii sa vám možno oplatí na pár dní presťahovať k niekomu z rodiny. Môžete tak ponúknuť na prenájom celý byt a vaše šance na zárobok sa zvýšia.

5. Požičajte si od rodiny alebo kamarátov

Obrátiť sa na svojich najbližších je jedno z rýchlych riešení. Ak im svoju situáciu vysvetlíte a sľúbite, že peniaze včas vrátite, nie je dôvod, aby vám nepomohli. Aj oni sú len ľudia a je možné, že v podobnej situácii tiež niekedy boli. Hlavne treba jednať na rovinu, nič zbytočne netajiť a verte tomu, že niekto ochotný sa vo vašom okolí nájde.

6. Zoberte si rýchlu pôžičku

V dnešnej dobe sa už nemusíte obávať zdĺhavého procesu vybavovania pôžičky. Mnohí ľudia si požiadanie o pôžičku spájajú s množstvom dokumentov a dokladov, ktoré treba banke doložiť. Pravda je však taká, že mnohé banky aj nebankové spoločnosti vám bez problémov poskytnú od 50 € do niekoľkých desiatok tisíc eur v priebehu pár minút.

Nemusíte dokladovať váš príjem a nie je nutné ani udávať účel pôžičky. Pri viacerých rýchlych pôžičkách vám stačí iba vek nad 18 rokov, občiansky preukaz a bankový účet.

Pôžičku, samozrejme, budete musieť neskôr splatiť, ale ak ste v naozaj krízovej situácii, treba riešenie nájsť čo najskôr. Rýchla pôžička je na to ako stvorená.

7. Vyskúšajte babysitting

Baví vás trávenie času s malými deťmi? Ak je odpoveď áno, tak babysitting pre vás spojí príjemné s užitočným. Stráženie detí za peniaze je skvelý spôsob, ako si za jeden deň zarobiť niekoľko desiatok eur. Ak v sebe máte dostatok kreativity a trpezlivosti na zabavenie a ustráženie malého dieťaťa, ste na pol ceste k rýchlemu získaniu peňazí.

Potom už len stačí nájsť rodičov, ktorí práve potrebujú vašu službu. V tomto prípade bude opäť vaším pomocníkom internet. Častokrát sa ale stačí len opýtať kamarátov a známych.

Spôsobov, ako pred výplatou rýchlo získať peniaze je oveľa viac. S trochou vynaliezavosti určite prídete aj na niekoľko iných. Aby ste sa ale do budúcnosti vyhli situácii, v ktorej rýchlo potrebujete peniaze, prečítajte si niekoľko tipov ako efektívnejšie šetriť.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Hyperfinancie
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM