Peter Simon Správy

5 TOP tém týždňa: Prehľad toho najdôležitejšieho z Rožňavy

Posledné dni priniesli niekoľko spravodajských tém, ktoré medzi našimi čitateľmi zarezonovali. Prinášame vám prehľad tých najčítanejších.

Ilustračný obrázok k článku 5 TOP tém týždňa: Prehľad toho najdôležitejšieho z Rožňavy
Zdroj: Dnes24.sk

Policajti obvinili dvoch Rožňavčanov

Rožňavskí kriminalisti vypátrali dvojicu mladíkov podozrivých z lúpeže. Podľa policajnej správy prepadli 78-ročnú dôchodkyňu z Rožňavy. Dôchodkyňa pri páde na zem utrpela zranenia.

Mnohí na tento moment čakali dlhé roky

Domica tvorí jeden jaskynný systém s maďarskou jaskyňou Baradla. Na Slovensku nemáme inú jaskyňu, ktorá by sa jej podobala. Jaskyňa Domica, ktorá je sama o sebe podľa viacerých najkrajšou jaskyňou na území Slovenska sa nachádza neďaleko Rožňavy. Leží v Národnom parku Slovenský kras a Aggtelek. Jaskyňa je výnimočná aj svojou polohou, keďže leží na území dvoch štátov, Slovenska a Maďarska. Domica je už dlhé roky zapísaná aj v zozname UNESCO. Turistická sezóna je v plnom prúde.

Susedia vodiča autobusu smrti prezradili viac

Obrovská tragédia, ktorá otriasla celým Slovenskom. Vyhasnuté životy, zlomené nádeje. Vodič autobusu Elemír (57) je z rožňavského okresu, presnejšie z obce Gemerská Hôrka. Susedia šoféra prezradili viac.

Rožňavčania vs. trópy

Rožňavu zasiahlo mimoriadne teplé počasie. Pozrite si momenty z mesta. Okrem zmrzliny, ktorá šla na dračku, obyvatelia mesta posedávali v chládku. Mimoriadne rušno je počas letného dňa najmä v centre. Rodičia si užívajú príjemný chládok pod slnečníkmi terás, zatiaľ čo deti sa osviežujú zmrzlinou. Do redakcie nám niekoľko z vás poslalo aj snímky teplomerov, ktoré sa nachádzali v tieni. Ako vidieť v našej galérii, na niektorých ortuť vyskočila poriadne vysoko.

Poznáme termín

Prinášame vám prvé informácie o konaní Rožňavského jarmoku. Tradičný jarmok v centre Rožňavy spojený s Dňami mesta ponúka návštevníkom aj tento rok okrem možnosti nákupov aj pestrý program. Nebudú chýbať rôzne kultúrne vystúpenia a všeličo iné.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM