Peter Simon Správy

3 miesta v blízkom okolí, odkiaľ máte Rožňavu na dlani: VIDEO, ako dôkaz!

Metropola horného Gemera ako na dlani. Teraz vám priblížime 3 miesta v blízkom okolí centra Rožňavy, skade sa dá krásne vidieť aj večerné mesto.

Ilustračný obrázok k článku 3 miesta v blízkom okolí, odkiaľ máte Rožňavu na dlani: VIDEO, ako dôkaz!
Foto: Petr Hanzlíček / Zdroj: Dnes24.sk

Rožňavčania si veru majú z čoho vyberať, veď okolie nášho mesta je plné krás. Kochať sa z neďalekých kopcov môžete aj priamo naším mestom. Odkiaľ sú výhľady najkrajšie výhľady napríklad aj na zápas slnka? Vybrali sme tri lokality neďaleko centra Rožňavy.

Priestranstvo nad strelnicou

Jedná sa o lokalitu neďaleko mesta, skadiaľ sa vám naskytne pohľad na Rožňavu zo západnej strany. Obľúbenou lokalitou nielen pre mladých je stále strelnica neďaleko mestskej časti Rožňava Baňa. Okrem parádnych pohľadov na mesto si môžete aj čo to opiecť. Nechýba ohnisko, lavička, jazero a areál stvorený na rôzne loptové hry, ktoré lákajú ľudí na oddych a pokoj od ruchu mesta. Obyvatelia lokalitu vyhľadávajú pravidelne. Na miesto sa dá dostať pešo a aj autom. Avšak prechádzka na strelnicu náročná nie je a zvládne ju naozaj každý.

Zdroj: Dnes24.sk

Pozerať sa dá aj od hvezdárne

Či už mesto, týčiaca sa Silická a Plešivecká planina. Ľahko dostupná lokalita len niekoľko stoviek metrov od historického námestia láka fanúšikov prírody už dlho. Ak hľadáte zaujímavý tip na strávenie voľných chvíľ, môžete spojiť príjemnú a nenáročnú prechádzku, či už s rodinou alebo s priateľmi, aj na pozorovanie nášho mesta. Okrem známych historických stavieb v Rožňave nie je problém dovidieť aj na všetky sídliská, aj na najvzdialenejší Juh, keďže sa pozeráte na mesto zo severu. Príjemný výlet, ktorý sa začína na upätí Kalvárie, máte z mesta na skok.

Zdroj: Dnes24.sk

Z Rákoša je západ slnka nádherný

Poslednou lokalitou v našom výbere je vrch Rákoš. Keďže sme sa zamerali na lokality ľahko a rýchlo prístupné, tak padol do nášho výberu. Okrem už známeho banského náučného chodníka ponúka aj krásny pohľad na západ slnka. Vrch sa nachádza na severovýchode od mesta, takže zapadajúce slnko nad Rudnianskym kopcom a v popredí naše mesto je krásny zážitok. Na Rákoš sa dá dostať z viacerých východiskových bodov a okrem dospelých cestu miernym stúpaním zvládnu aj tí najmenší. Pri lese je vytvorených niekoľko ohnísk, takže si so sebou môžete zabaliť aj niečo pod zub.

Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM