Peter Gemerský Futbal

10. kolo OM I. triedy podľa M. Marciša a O. Kračúna

V sobotu a nedeľu je na programe 10. kolo OM I. triedy. Vlachovo nastúpi doma proti Vyšnej Slanej. Na otázky nám odpovedali dvaja hráči z jednotlivých tímov.

Obranca Vlachova Marián Marciš

Do sezóny Vlachovo nevstúpilo práve najlepšie, hlavne v úvodných zápasoch ste dostávali veľa gólov a body strácali aj na domácom ihrisku, no minulú nedeľu tomu tak nebolo, z Kružnej ste po bojovnom výkone priniesli všetky tri body a postarali sa tak o najväčšie prekvapenie kola. Čo bolo podľa teba hlavnou príčinou vašej prekvapivej výhry? No začiatok sezóny nám absolútne nevyšiel čo možno určite pripísať omladeniu kádra a akejsi neskúsenosti z čoho vyplývali dosť nešťastné prehry aj na domácom ihrisku.Výsledok z Kružnej je každopádne prekvapením kola, ale podľa priebehu zápasu to nebolo až také prekvapenie. Domáci nás určite podcenili, lebo za celý zápas si nevytvorili nejakú vážnejšiu šancu a my sme bojovnosťou na ťažkom teréne vybojovali veľmi cenné tri body čo nás dúfam naštartuje do ďalších zápasov keďže už bolo prehratých zápasov už dosť.

Ak sa vám podarí v nedeľu zvíťaziť aj na domácej pôde, odlepíte sa z dna tabuľky a to by bola určite vzpruha pre vaše mladé mužstvo.Čo by podľa teba malo platiť na vášho ďalšieho súpera, ktorým bude mužstvo Vyšnej Slanej? Áno, tak sme si vedomí momentálnej situácie a samozrejme sme odhodlaní tento zápas vyhrať. Keďže sa jedná o derby zápas, možno povedať že sa bude hrať o 6 bodov a pre nás sa naskytá možnosť odlepiť sa z nepopulárneho posledného miesta, verím, že nás príde povzbudiť aj viac divákov. My sa musíme sústrediť v prvom rade na svoju hru, ktorá aj doteraz nebola zlá len nám chýbali strelené góly, radi by sme hrali niečo podobné ako v Kružnej, čiže jednoducho a účelne.

Tvoje tipy na 10. kolo?

Vlachovo – Vyšná Slaná V derby zápasoch nie je favorit jasný, ale v tomto zápase verím vo víťazstvo Vlachova. Plešivec – Lipovník Lipovník sa dlhodobo prezentuje dobrým futbalom a Plešivec aj keď hrá doma tak bude ťahať v tomto zápase za kratší koniec, čiže dvojka. Rudná – Betliar V tomto zápase jasne zvíťazí Rudná aj s ohľadom na to, že Betliar bude mať určite problém zo zostavou keďže v poslednom kole mali dvoch vylúčených hráčov. Rudná doma body nepúšťa, tipujem víťazstvo domácich. Dlhá Ves – Honce Dlhá Ves v zápase z Honcami na domácej pôde nepustí ani bod. Tipujem jednotku! Gem. Poloma – Kr. Dlhá Lúka Jedná sa o ťažký zápas pre obe mužstvá, ale verím že domáci preukážu svoju kvalitu a doma tento zápas zvládnu. Dobšiná – Jablonov Dobšiná je určite favoritom nielen tohto zápasu, ale aj celej jesennej časti súťaže. Do Dobšinej sa nezvykne chodiť pre body a preto si myslím že v tomto zápase vyhrajú domáci. Brzotín – Kružná Kružná bude chcieť po prehratom zápase s Vlachovom určite zabodovať , no Brzotín doma v susedskom derby body len tak ľahko nepustí, preto tipujem deľbu bodov, teda remízu.

Najlepší strelec Vyšnej Slanej Ondrej Kračún

V tabuľke to po deviatich kolách s Vyšnou Slanou nevyzerá najlepšie, veľa remíz, len jedno víťazstvo a ťažký zápas vo Vlachove pred vami. Prečo to Vyšnej Slanej nejde tak ako sme boli všetci kedysi zvyknutí? Je to pravda, túto sezónu sme nezačali práve najlepšie, káder sa nám zúžil, prišli aj zranenia a každý týždeň prakticky nastupujeme v inej zostave. Šance si aj vytvoríme no horšie je to už s premieňaním, ako to bolo napríklad doma proti Plešivcu. Dúfam však, že náročný zápas vo Vlachove zvládneme a konečne začneme vyhrávať.

Túto jeseň sa ti strelecky mimoriadne darí, odložil si si nejaký gólik aj pre Vlachovo? Som rád, že mi to tam začalo padať, vo Vlachove sa mi zvykne dariť aj strelecky, tak snáď sa mi nejaký podarí streliť, ale hlavne nech sa nám podarí zvíťaziť.

Tvoje tipy na 10. kolo?

Vlachovo – Vyšná Slaná Bude to dôležitý zápas pre oba celky, ani nám ani Vlachovu sa v tejto sezóne nedarí, no myslím si že už vyhráme. Dúfam, že aj diváci prídu vo väčšom počte. Plešivec – Lipovník Lipovník hrá pekný futbal a z Plešivca si odnesie všetky tri body. Rudná – Betliar Rudná doma body nestráca a preto by si mala s Betliarom poradiť. Dlhá Ves – Honce Honce to budú mať v Dlhej Vsi ťažké, domáci vedia na svojom ihrisku zahrať, preto tipujem jednotku. Gem. Poloma – Kr. Dlhá Lúka Domáci vyhrajú a dotiahnu sa tak na svojho súpera. Dobšiná – Jablonov Dobšiná má túto sezónu rozbehnutú veľmi dobre a doma body nestratí. Jednotka! Brzotín – Kružná V susedskom derby tipujem remízu.

Nezabudnite, že všetky zápasy môžete natipovať v našej tipovacej súťaži. http://www.roznava24.sk/tipovacka.php

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM