Radka Deckerová Krimi

Zverské správanie detí: Zviazali psov a dotĺkli ich až na smrť!

Štyria tínedžeri už nevedeli čo od dobroty, rozhodli sa podľa polície po vzájomnom dohode ukradnúť nevinných psíkov a nehanebným spôsobom utýrať až k smrti. Mŕtvych psov potom ťahali po zemi a jedného z nich zavesili na strom!

Ilustračný obrázok k článku Zverské správanie detí: Zviazali psov a dotĺkli ich až na smrť!
Foto: Jozef Milan

Policajti zo Štítnika vypátrali chlapca (14) z Roštára, ktorý podľa obvinenia so svojimi troma maloletými kamarátmi zobrali dvoch psov z miestnej osady a vybúrili sa na nich na lúke pri obci.

„Jeden z maloletých chlapcov zobral jedného zo psov, zaviazal mu pysk lanom a nohy mu zviazal šnúrkami od topánok. Následne nato obvinený chlapec zviazal druhého psa. Potom ich pri miestnom cintoríne všetci spoločne bili a kopali do kým to už vyzeralo, že psy sú mŕtve. Po tom ako psov dobili tak ich ťahali po zemi za šnúrky ktorými boli zviazané, pričom pri ťahaní psov sa striedali. Po príchode k hlavnej ceste obvinený spoločne s jedným z maloletých chlapcov zavesili jedného psa na strom, kde ho chvíľu nechali visieť a potom ho obaja strhli na zem. Následne všetci štyria odišli domov. Dva mŕtve psy boli nájdené o štyri dni okoloidúcim občanom“ prezradil hovorca PZ Alexander Szabó.

Obvinený bol umiestnený do cely policajného zaistenia s návrhom na väzbu. V prípade dokázania viny obvinenému chlapcovi hrozí trest odňatia slobody až na šesť mesiacov. Jeho traja maloletí komplici ešte nie sú trestne zodpovední.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM