Peter Simon Iné športy

ZŠ Zlatá ako jediná škola v Rožňave vychováva MIDI a MAXI volejbalistky. Zisťovali sme viac

Tri športové volejbalové triedy s tromi učiteľmi z rožňavskej základnej školy Zlatá valcujú súperov. Vyspovedali sme jedného z trénerov, aby nám prezradil viac o tíme a plánoch do budúcna. Čítajte zaujímavý rozhovor ;)

Ilustračný obrázok k článku ZŠ Zlatá ako jediná škola v Rožňave vychováva MIDI a MAXI volejbalistky. Zisťovali sme viac
Zdroj: Dnes24.sk

Učiteľsko-trénerská trojica v zložení Zuzana Fábiánová, Ružena Karpátyová a Stanislav Székely pracuje s dievčatami, volejbalistkami mimoriadne profesionálne. Vyspovedali sme jedného z trénerov, Stanislava Székelyho, aby sme odhalili tajomstvo úspechu. Okrem porovnania volejbalových kvalít je dôležitou súčasťou aj psychický tlak vytváraný na turnajoch. Prečítajte si rozhovor, v ktorom sa dozviete o sile tímu či plánoch do budúcna.

V čom vidíte najväčšiu silu v tíme?

Výkonnostný posun našich dievčat je enormný nielen vďaka ich talentu a snáď aj našim kvalitám, ale v prvom rade vďaka prístupu a atmosfére, ktorá je vytvorená na tréningoch a zápasoch. Okrem toho nám škola a samotný riaditeľ vytvára vynikajúce technicko-materiálne podmienky, bez ktorých by sa výsledky dosahovali len ťažko! Tréningový proces a metodika je podľa môjho názoru vysoko profesionálna a komplexná príprava s obrovským záujmom dievčat o tento šport je tajomstvom vynikajúcich výsledkov.

Ako ste si ako učitelia a tréneri rozdelili družstvá pre tréningový proces?

Koncepcia a hierarchia funguje a preto ju ani nebudeme meniť. Dievčatá zo 6 ročníka sú v mojich rukách, kolegyňa Ružena Karpátyová posúva tréningový proces o ďalší level so siedmačkami a finálny tréningový manažment diriguje kolegyňa Zuzana Fábiánová. Sme vynikajúci tím, ktorý si príkladne vypomáha a hlavne spolupracuje v každom smere tréningového procesu.

Ako by ste emočne opísali turnajové víťazstvá?

Všetky víťazstvá na okresnej úrovni sú pre nás veľmi dôležité, ale KRAJSKÉ KOLÁ sú najlepšou školou pre získanie skúseností a sebavedomia. Okrem porovnania volejbalových kvalít je dôležitou súčasťou aj psychický tlak vytváraný na takýchto turnajoch. Zahrať kvalitne a dobre pri psychickom tlaku vytváraného počas turnajov dievčatá posúva len a len napred. Nedá mi nespomenúť fakt, na ktorý v ich veku nie sú veľmi zvyknuté. Burácajúce haly, kde sa divácka kulisa zahráva s rozpoložením dievčat, považujem za mimoriadne dôležitý faktor pre kvalitatívny posun napred. Je dôležité ho zvládnuť a musím zodpovedne povedať, že nie je to ľahké.

Plány do budúcna?

Rozbehnutý vlak aj naďalej pokračuje. Naše dvere sú otvorené pre všetky talenty, ktoré by sa radi stali súčasťou našich úspešných volejbalových tímov. Každý zápas je výzva a volejbal jednoducho milujeme.

Ďakujeme za rozhovor a prajeme volejbalistkám mnoho ďalších úspechov a trénerom veľa elánu.

Foto: ZŠ Zlatá 2, Rožňava

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM