Peter Simon Samospráva

Zima sa nezadržateľne blíži: Mesto sa pripravuje už v predstihu!

Zima sa bude stále viac hlásiť o slovo aj v Rožňave. Zisťovali sme, ako je naše mesto pripravené na sneženie!

Ilustračný obrázok k článku Zima sa nezadržateľne blíži: Mesto sa pripravuje už v predstihu!
Zdroj: TASR

Príprava na zimnú údržbu ciest, chodníkov či parkovísk začína v našom meste už v jesennom období. Hlavnou úlohou zimnej údržby mestských komunikácií je znižovať klzkosť povrchu spôsobenú vrstvou snehu alebo námrazou, a udržiavať zjazdnosť odstraňovaním väčšej vrstvy snehu pre zabezpečenie trvalej, bezpečnej a plynulej prevádzky.

„Pod správu mesta patrí 47 km chodníkov a 56 km pozemných komunikácií. V našom meste odstraňovanie snehu a ľadu zabezpečuje 14 pracovníkov Technických služieb mesta Rožňava. K dispozícii je samozrejme aj patričné vybavenie vozového parku, kde môžeme zahrnúť traktory s radlicami, špeciálne posýpacie vozidlá a malé kolesové traktory tzv. UNC,“ prezradil Ladislav Šalamon z mestského úradu v Rožňave.

Ako nás ďalej informoval, mesto spolupracuje aj s pracovníkmi verejnoprospešných prác. Podľa jeho slov najčastejšie čistia chodníky a schodiská. „So zamestnancami VPP je v tomto smere dobrá spolupráca a pre túto zimnú údržbu sa s nimi počíta v počte cca 35 – 40 zamestnancov,“ dodáva Šalamon.

Nakoľko ešte nie je schválený rozpočet mesta na rok 2016, zatiaľ sumu, ktorá je vyčlenená na náklady spojené so zimnou údržbou v Rožňave mesto uviesť nevedelo, čo sa týka posypového materiálu predpokladá sa 534 ton a 58 ton posypovej soli. „Minulý rok stála mesto zimná údržba 52 740 eur a spotrebovalo sa 298 ton posypového štrku a 42 ton posypovej soli,“ uviedol na záver Ladislav Šalamon z mestského úradu v Rožňave.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM