Peter Simon Správy

Žiakov už teraz pripravujú na výber povolania: V Krásnohorskom Podhradí sa pustili do zaujímavého projektu

Základná škola v Krásnohorskom Podhradí začala uplatňovať nové formy vzdelávania. Tie sú určené na podporu povolaní, ktoré chýbajú na trhu práce.

Ilustračný obrázok k článku Žiakov už teraz pripravujú na výber povolania: V Krásnohorskom Podhradí sa pustili do zaujímavého projektu
Zdroj: Dnes24.sk

Ako nás informoval riaditeľ školy v Krásnohorskom Podhradí Ladislav Mikula, Základná škola v Krásnohorskom Podhradí je pod záštitou Štátneho inštitútu odborného vzdelávania zapojená do Národného projektu, ten sa nazýva Podpora polytechnickej výchovy na základných školách.

Už názov projektu nasvedčuje o zameraní sa na zaujímavú výučbu mladých žiakov základnej školy. „V rámci projektu sa učitelia biológie, chémie, fyziky, techniky a výchovná poradkyňa zúčastnili na vzdelávaniach v rôznych mestách ako Rožňava, Trebišov, Košice, Košice-Šaca. Účasť na vzdelávaní bola podmienkou k dodaniu učebných pomôcok pre podporu výučby predmetov prírodovedného a technického zamerania. Naša škola začala uplatňovať nové formy vzdelávania na podporu povolaní, ktoré chýbajú na trhu práce,“ zdôraznil riaditeľ školy Mikula.

Ako dodal, výchovná poradkyňa školy Helcmanová sa aktívne podieľala na tvorbe manuálu pre nové formy vzdelávania v rámci pracovnej skupiny v košickom kraji. „Výstupy tejto práce aktuálne implementujeme do výchovno-vzdelávacieho procesu a veríme, že nové metódy a formy vzdelávania pomôžu našim žiakom vybrať si povolanie s technickým zameraním a úspešne sa uplatniť na trhu práce,“ uviedol na záver riaditeľ základnej školy v Krásnohorskom Podhradí Ladislav Mikula.

Foto: Základná škola Krásnohorské Podhradie.

Obrazom: Polytechnická výchova na základnej škole v Krásnohorskom Podhradí
11
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM