Peter Simon Správy

Žiaci získali pre školu nádhernú cenu: TOTO môže zachrániť ľudský život!

Základná škola sa zapojila do atraktívneho projektu s cieľom vyhrať. Žiaci 1.C, 2.A a 4.A. pod vedením svojich triednych učiteliek Štefánie Zahoranskej, Jany Oravcovej a Zuzany Lefflerovej vytvorili krásne práce.

Ilustračný obrázok k článku Žiaci získali pre školu nádhernú cenu: TOTO môže zachrániť ľudský život!
Zdroj: Jana Oravcová

Ako informovala v správe Jana Oravcová, projekt Záchrana som ja prináša defibrilátory na základné školy prostredníctvom Falck neziskovej organizácie, ktorá bola založená v roku 2011. Na začiatku jej vzniku stála jednoduchá myšlienka. Pustiť sa do niečoho, čo má trvalú hodnotu, prináša úžitok mnohým ľuďom, smeruje k deťom ako novej generácii, a tým je investíciou do budúcnosti pre celú spoločnosť. „Od svojho vzniku projekt zameriava svoje aktivity najmä na vzdelávanie detí v oblasti prvej pomoci. Jej cieľom je, aby všetky deti na Slovensku vedeli prvú pomoc. Súťaž bola určená pre triedne kolektívy žiakov 1. stupňa všetkých typov základných škôl na území Slovenska,“ doplnila v správe Oravcová.

Základná škola z Dobšinej, ako aj iné po celom Slovensku, sa zapojila do tohto atraktívneho projektu s cieľom vyhrať. Žiaci 1.C, 2.A a 4.A. pod vedením svojich triednych učiteliek Štefánie Zahoranskej, Jany Oravcovej a Zuzany Lefflerovej vytvorili krásne práce.

„Naši žiaci napísali pútavé príbehy. Písali o tom, ako niekomu pomohli a ako sa ocitli v nebezpečnej situácii. K prácam priložili aj nádherné ilustrácie. Kamaráti z FALCK-U našli odvážnych školákov – našich druhákov. Žiaci 2.A triedy obsadili 12. miesto a získali pre školu nádhernú cenu: ukážky prvej pomoci pre celý prvý stupeň ZŠ, kurz prvej pomoci pre pedagógov a automatický externý defibrilátor,“ spresnila v správe Jana Oravcová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM