Peter Simon Správy

Zdravotné stredisko dostalo nové okná. Svitá na lepšie časy

Zdravotné stredisko v Dobšinej patrí medzi jedno z verejnosťou najnavštevovanejších budov v meste. Zdravotnícki pracovníci, ktorí v ňom sídla totiž príjmu dovedna denne stovky malých aj veľkých pacientov a za svoj život azda každý obyvateľ mesta, či priľahlých obcí túto budovu navštívi.

Ilustračný obrázok k článku Zdravotné stredisko dostalo nové okná. Svitá na lepšie časy
Zdroj: Dnes24.sk

Zdravotné stredisko patrí medzi jedno z verejnosťou najnavštevova­nejších budov v našom meste. Zdravotnícki pracovníci, ktorí v ňom sídla totiž príjmu dovedna denne stovky malých aj veľkých pacientov a za svoj život azda každý obyvateľ Dobšinej, či priľahlých obcí túto budovu navštívi. Dobšinská samospráva sa už dlhšie zaoberala havarijným stavom okien, kde poniektoré nespĺňali už ani najzákladnejšie požiadavky. V Rozpočte mesta sa napokon v tomto ruku našli financie na zlepšenie podmienok zdravotníckych pracovníkov, ale aj pacientov, ktorí do ambulancií sídliacich v budove prichádzajú.

Ako pre portál mesto Dobšiná povedal prednosta Mestského úradu(MsÚ) v Dobšinej Stanislav Holienčík: „Rekonštrukciou v zmysle výmeny okien na celej budove dodržiavame rozpočet mesta, ktorý s týmito nutnými výdavkami rátal. Celkovo sa preinvestovalo z rozpočtu mesta na zdravotné stredisko okolo 22 000 eur, ktoré boli použité na nákup materiálu a finančné vykrytie prác pracovníkov, ktorí všetko realizovali. Na budove zdravotného strediska už nie je dnes ani jedno staré okno, ktoré by bolo v nevyhovujúcom stave.“

Ďalej sa informovali aj ohľadom celkového vzhľadu budovy zdravotného strediska, ktorý podľa viacerých potrebuje taktiež investície, na čo odpovedal primátor mesta Dobšiná Karol Horník (Smer-SD): „Lekár Košického samosprávneho kraja MUDr. Lipčák, ktorý aj osobne navštívil Dobšinú nás informoval, že naše zdravotné stredisko, bolo v rámci Košického samosprávneho kraja zaradené medzi 17 stredísk v rámci kraja, ktoré sú vo vlastníctve mestských samospráv, pričom tieto strediská dostanú určitý objem finančných prostriedkov z fondov Európskej únie na rekonštrukciu.“

Podľa informácií sa zatiaľ konkrétna suma nespomína, no ako potvrdil primátor mesta, verí, že to nebude malá čiastka a bude sa z nej dať urobiť rekonštrukcia fasády, ktorá by zahŕňala aj zateplenie objektu zdravotného strediska, ktorého vlastníkom je mesto Dobšiná. Všetkému má ale predchádzať zložitejší proces požiadaviek, výziev, predloženia projektov a vo finálnej fáze sa možno Dobšiná dočká úplne vynovenej budovy zdravotného strediska. Podľa slov prednostu MsÚ Dobšiná, Stanislava Holienčíka, to ale môže byť aj rozpätie troch, až piatich rokov vzhľadom na zložitosť celého procesu, ktorý samospráva nevie ovplyvniť.

Zdroj/foto: web-Mesto Dobšiná

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM