Peter Simon Správy

Zážitkový astronomický tábor: Noc v stanoch a nad hlavami divadlo, FOTO

Malí Rožňavčania sa vybrali so spacími vakmi k našej hvezdárni. Zažili neopakovateľné dobrodružstvo.

Ilustračný obrázok k článku Zážitkový astronomický tábor: Noc v stanoch a nad hlavami divadlo, FOTO
21
Galéria
Zdroj: Gemerské osvetové stredisko

Deti v tábore na hvezdárni prežili malú robinsoniádu s minimálnym využitím výdobytkov civilizácie, na ktorú budú určite radi ešte dlho spomínať.

Gemerské osvetové stredisko v Rožňave počas letných prázdnin pripravilo dva turnusy 48-hodinového detského tábora na hvezdárni (Lesná 1, Rožňava).

Ako po iné roky, tábor bol zážitkový a astronomický. Určený bol pre deti a mládež vo veku 6 až 15 rokov. V mesiaci júl sa tábor uskutočnil v dňoch 25. – 27. júla a v auguste v dňoch 15. – 17. augusta.

„Každý detský tábor je niečím jedinečný a je zasadený do určitého prírodného prostredia. Tábor na rožňavskej hvezdárni využil možnosti a tradície miestnej solárnej astronómie, ako aj praktikum nočného pozorovania oblohy – orientácia na oblohe, spoznávanie súhvezdí a jasných hviezd. Pozorovanie pomocou ďalekohľadov – objekty nočnej oblohy (hviezdokopy, dvojhviezdy, hmloviny, galaxie),“ uviedol astronóm Radoslav Novysedlák.

„Druhá misia astronomického tábora bola v krásnom letnom počasí, ideálnom na pozorovanie Slnka, zakresľovanie slnečných škvŕn, ale aj pozorovanie nočnej bezoblačnej oblohy, ešte stále padajúce Perzeidy,“ píše sa na oficiálnej stránke rožňavskej hvezdárne.

Obrazom: Hviezdna misia II.
21
Galéria
Zdroj: Gemerské osvetové stredisko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM