Peter Simon Správy

Závora pred známym rekreačným strediskom: Riaditeľ s jasným odkazom!

Na ceste k známemu rekreačnému stredisku Gulyapalag, ktoré netreba zvlásť predstavovať postavili závoru. Kto urobil takýto krok?

Ilustračný obrázok k článku Závora pred známym rekreačným strediskom: Riaditeľ s jasným odkazom!
Zdroj: Dnes24.sk

Pred niekoľkými dňami sa na sociálnej sieti v jednej zo skupín objavila fotografia, ktorá vyvolala rozruch. Vidieť na nej zdevastovanú cestu, ktorá vedie až k spustošenému rekreačnému stredisku na Gulyapalagu. Táto cesta je využívaná aj turistami, ktorí sa vybrali na Volovec, týčiaci sa nad Rožňavou. Na fotke okrem cesty vidieť aj novú závoru, ktorá znemožňuje vjazd motorových vozidiel v približne poslednej fáze cesty.

Nespokojní občania

Fotka medzi domácimi vyvolala rôzne rozpačité názory. My sme zisťovali, čo predchádzalo k takémuto kroku vybudovania závor.

„Ach bože, tá cesta vyzerá aj tak úboho a ešte ju aj zavrú? No krásne sme dopadli,“ komentuje záber Erika.

„Načo už teraz rampa, keď je Gulyapalag a jeho okolie zničené a rozkradnuté,“ hodnotí Vladimír.

„Určite tento krok môže ovplyvniť aj trasu turistov, ktorý sa autom vybrali ku stredisku a stade šli na vrch. Auto si nechali na parkovisku a tým sa aj trošku skrátila cesta výstupu, no dá sa ísť hore aj cez Čučmu,“ povedala Eva.

Diecézna správa s jasným odkazom!

Podľa slov riaditeľa diecéznej správy, Romana Orosa, všetky pozemky vrátane tých, na ktorých leží prístupová cesta od časti Greksa smerom k rekreačnému stredisku Gulyapalág, sú vo vlastníctve Rímskokatolíckej cirkvi Biskupstva Rožňava, rovnako ako aj samotný objekt.

„Vzhľadom na to, že technický stav hlavnej budovy objektu Gulyapalág je zlý, po niekoľkonásobnej diskusii so stavebnými odborníkmi a vyhodnotení bezpečnostného rizika sme pristúpili k označeniu objektu výstražnými tabuľami. Súčasne sme po konzultácii s bezpečnostnou odborníčkou a právnikom zamedzili pre verejnosť motorizovaný prístup do objektu rekreačného strediska,“ hovorí Oros a dodal. „Navyše chcem podotknúť, že cesta, ktorá vedie od budovy Polesia Mníchová skala (Čučma č. 229) až po Gulyapalág je účelová komunikácia – lesná investičná cesta, a teda slúži výhradne na lesnú hospodársku činnosť,“ zhodnotil riaditeľ.

Oros upozorňuje. „Chcem apelovať na širokú verejnosť, aby nedochádzalo k porušovaniu príslušných výstražných označení. Je to v záujme bezpečnosti každého občana,“ uviedol na záver riaditeľ diecéznej správy, Roman Oros.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM