Marcel Mojžiš Rôzne

Záveje, silný vietor a padajúce stromy: V Rožňave vyhlásili mimoriadnu situáciu!

Počasie robí opäť veľké problémy! Na cestách v Rožňavskom okrese kvôli nemu vyhlásili prvý stupeň mimoriadnej situácie. Situáciu navyše komplikujú padajúce stromy.

Prvý stupeň mimoriadnej situácie pretrváva od štvrtka večera na cestách v Rožňavskom okrese pre zlé počasie so silným vetrom a snehovými závejmi. Dnes ráno o 6.00 h boli v okrese všetky cesty zjazdné, situáciu na horských priechodoch však komplikujú padajúce stromy, ktoré môžu kedykoľvek cesty zneprejazdniť.

„Problémy nám robia padajúce stromy na úseku cesty II/587 Henckovce – Roštár, to je horský priechod Roštársky kopec, kde keď stromy odstránime, o chvíľu zase napadajú. Taká istá situácia je na horskom priechode Hrádok na ceste II/526,“ uviedol dispečer rožňavskej správy ciest Ladislav Korcsmáros. Na Dobšinskom kopci cestári pre vietor nepretržite odstraňujú snehové záveje.

Kamiónová doprava je odstavená na horskom priechode Soroška z dôvodu silného vetra, policajti riadia kamiónovú dopravu aj na Dobšinskom kopci. Prvý stupeň mimoriadnej situácie v okrese Rožňava vyhlásila Správa ciest Košického samosprávneho kraja (KSK) vo štvrtok o 20.00 h.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM