Peter Simon Správy

Začiatok prázdnin: Rožňavskí rodičia v starostiach, deti sa tešia, ale čo VY?

Natešení školáci dnes vybehli zo školských dverí s pocitom neskutočnej slobody. Dva mesiace si budú užívať uvoľnený režim bez učenia s skorej večierky. O prázdninový program sa však musia postarať rodičia. Ako to zvládajú Rožňavčania?

Ilustračný obrázok k článku Začiatok prázdnin: Rožňavskí rodičia v starostiach, deti sa tešia, ale čo VY?
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Môžno aj vám sa dnes ráno mihli hlavou slová piesne, ktorú spieva Zuzana Norisová: Zvonek zvoní, škola končí, po schodech se běží. Novák leze po jabloni a je náhle svěží. Bláznivej den a já smíchem umírám…

Dva mesiace voľna a zábavy. Ktorý školák by sa netešil. Hlavy v smútku majú ale zamestnaní rodičia, ktorí potrebujú pre svoje menšie ratolesti zabezpečiť program alebo stráženie. Ako sú na tom Rožňavčania? Tešia sa na prázdniny aj rodičia?

Eva (28): Dávame deti do troch táborov. Sú na to zvyknuté a tešia sa. Ale vždy je to o peniazoch. Viem, že niektorí rodičia si to nemôžu dovoliť. Ale ja sa môžem aspoň venovať spoločnosti a potom pôjdeme ešte na spoločnú dovolenku.

Andrea (32): Asi máme šťastie. Nikdy to leto špeciálne neplánujeme a aj tak sa nám ho vždy podarí malej nejak vyplniť. Minulý rok bola Sofia dokonca na dvoch dovolenkách, keďže sme s manželom rozvedení, na jednej s ním a jeho priateľkou, na druhej so mnou a mojou sestrou. Pomedzi tiež pomohol exmanžel, rodičia či sestra.

Janka (35): My máme školákov dvoch. Máme spoločnú dovolenku s manželom a potom ešte každý sám po jednom týždni. A mesiac nám s deťmi pomôžu starí rodičia.

Čítajte tiež: Letné prázdniny sú tu: Posledný deň na rozňavskej základke + FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM