Peter Simon Správy

Zábava, tanec, energia a skvelí ľudia: V Rožňave vytancujú pomoc postihnutému Nicolaskovi

Podujatie, ktoré chytá za srdcia mnoho Rožňavčanov. Skupina ľudí pod vedením Andy Hlavajovej bude opäť pomáhať. Pridať sa môže každý.

Ilustračný obrázok k článku Zábava, tanec, energia a skvelí ľudia: V Rožňave vytancujú pomoc postihnutému Nicolaskovi
17
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Ako každý rok, aj teraz všetci spoločne pomôžu niekomu, kto to potrebuje. Tento rok to bude Nicolasko Deméň z Rožňavy. Vyzbieraná suma z dobročinnej akcie bude venovaná rodičom zdravotne postihnutého chlapčeka s downovým syndrómom, nakoľko náklady na liečenie resp. rehabilitáciu sú veľmi nákladné.

„Tento rok som sa rozhodla pomôcť jednej rodinke, a to aj preto, lebo práve otec malého Nicolasa nám už viac rokov tiež nezištne pomáhal a myslím, že prišiel čas mu to vrátiť. V podstate tento maratón zastrešujem ja a moja kolegyňa, ale musím dodať, že ak niet takých športových nadšencov, kamarátov a priateľov – dobrých ľudí, čo mám okolo seba, tak asi by to išlo ťažko,“ hovorí na úvod športovkyňa Andrea Hlavajová.

Ako spresnila, pomocnú ruku pridalo aj naše mesto na čele s primátorom. Ten poskytol priestory historickej radnice úplne zadarmo.

6. Minimaratón 2017 sa uskutoční 25. marca 2017 v čase od 12:30 do 18:00 hod. v kongresovej sále na Radnici v Rožňave.

Pred siedmymi rokmi sme išli s kamarátkou (druhý spoluorganizátor: Tímea Zollerová Bagačková) z hodiny aerobiku​ a rozprávali sme sa, že by bolo na čase urobiť niečo užitočné, významné v našom meste, nakoľko nás stále inšpirovali podobné športové akcie, na ktoré sme radi chodievali, a vtedy prišiel nápad spojiť športové podujatie s charitou. Viac rozvíjať športového ducha v ľuďoch v našom okolí a urobiť aj niečo dobré nie len pre seba, ale aj pre druhých. A práve takto to má ten pravý šmrnc, ako sa hovorí 2v1,“ povedala s úsmevom Hlavajová.

Dodala, že určite nie je jednoduché vybrať niekoho. Stále po tom pátrala, cez úrady, cez rôzne organizácie, sledovala články, správy z okolia, a zisťovala od známych a potom spoločne sa rozhodovali a zvážili, komu napokon podajú pomocnú ruku. Ukázalo sa, že tou najlepšou voľbou je pomôcť stále niekomu inému.

Snažíme sa každý rok aspoň čiastočne meniť program aj cvičiteľov, nech je to pestré a každý si tam nájde niečo, čo mu najviac vyhovuje a prípadne vyskúša aj iné druhy skupinových cvičení. Tento rok je hlavným lákadlom – ZUMBA, nakoľko našim hosťom bude certifikovaný inštruktor žijúci v Anglicku. Samozrejme nebude chýbať ani starý klasický aerobik, kondičný tréning s vlastnou váhou tela a opäť bude možnosť si vyskúšať aj JUMPING – skupinové cvičenie na patentovaných trampolínach v sprievode dynamickej hudby, športovkyňa informuje o programe a dodáva, "Musím poznamenať, že zatiaľ každý rok, každý jeden inštruktor nezištne podporil túto akciu.“

Organizátori si pripravili aj zaujímavú tombolu.

Program:

  • 1. Dance Aerobic Warm up – Tímea ( tanečný aerobik )
  • 2. Zumba – Stano
  • 3. Zumba – Stano
  • 4. Infighting – Sasa (kondičné cvičenie s vlastnou váhou tela)
  • 5. Black & White Dance Aerobic Party – Klaudia ( tanečný aerobik v čierno-bielom štýle )
  • v zrkadlovej sále bude súčasne prebiehať JUMPING.
  • počas prestávok je naplánovaný aj sprievodný program.

Foto: ilustračné

Obrazom: Minimaratón 2015 v Rožňave
17
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM