Peter Simon Správy

Z diára náčelníka rožňavských mestských: Najkurióznejšie situácie roka

Mestská polícia v Rožňave eviduje ročne množstvo zásahov. Niektoré sú vtipné, iné zas nie. My sme sa zamerali na tie, ktoré utkveli v pamäti náčelníka za rok 2016. Viac už v článku.

Ilustračný obrázok k článku Z diára náčelníka rožňavských mestských: Najkurióznejšie situácie roka
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Ako už vieme, Mestská polícia v Rožňave má stále plné ruky práce, keďže neraz sa v našom meste objavia ozaj kuriózne prípady… My sme vyspovedali náčelníka Róberta Hanuštiaka, a ten nám prezradil naozaj niekoľko zásahov, ktoré stoja za prečítanie. Tieto sú najzaujímavejšie udalosti MsP z roku 2016!

Bez vodičáku v protismere…

S takýmito prípadmi sa stretávame pomerne často, nebolo tomu inak ani v Rožňave. „Na Ul. Šafárikovej dve osoby vtlačili z Námestia baníkov motorové vozidlo do jednosmerky a následne s vozidlom jazdili v protismere. Hliadkou MsP boli zastavení a po kontrole bolo zistené, že vodič jazdil bez vodičského oprávnenia a pod vplyvom alkoholu,“povedal na začiatok pre náš web náčelník polície.

Ako z akčného filmu

Ďalší prípad rozhodne nepatrí medzi tie zábavné, najmä nie, ak ide o život. „Kosci z Rožňavy to pocítili na vlastnej koži, keď sa na sídlisku Juh občan so zbraňou v ruke z balkóna bytu vyhrážal zastrelením koscom, ktorí kosili verejnú zeleň. Muž bol v súčinnosti s hliadkami OO PZ Rožňava zadržaný,“ informuje Hanuštiak.

Ak nie je iná cesta, treba si ju spraviť!

Týmto mottom sa rozhodne riadil aj jeden občan Rožňavy, keď sa cez dvere nevedel dostať do bytu. Ako hovorí náčelník Mestskej polície, „na Ul. Kyjevskej pri príchode domov si nevedel muž pod vplyvom alkoholu otvoriť vchodové dvere a preto rozbil sklenenú výplň a týmto otvorom vošiel do vnútra. Bol zadržaný a riešený hliadkou MsP.“

Pod vežou vyhasol ľudský život

Ďalší prípad patrí medzi naozaj smutné. Na Námestí baníkov vyhasol ľudský život. Podľa oznámenia to bol len opitý muž, no bolo to celkom inak. „Na základe telefonického oznámenia, že v parku na Námestí baníkov leží opitý muž, hliadka MsP vyrazila na miesto, ako v mnohých iných prípadoch, keď sa jednalo o osoby pod vplyvom alkoholu. Po príchode na miesto hliadka žiaľ zistila, že osoba už nejaví známky života,“ spresnil Róbert Hanuštiak.

Haló, 159?

Jednou z posmešných kuriozít je aj dvojhodinové presmerovanie hovorov na Mestskú políciu v Rožňave , ktoré pôvodne mali smerovať na tiesňovú linku 159 z celej SR. Za prípadom stála porucha. „Museli sme volajúcim vysvetľovať, prečo nie sme schopní napr. odtiahnuť vozidlo v Bratislave, odchytiť túlavého psa v Trnave, a podobne,“ s úsmevom dodáva Róbert Hanuštiak.

Včely, všade samé včely

Medzi najčastejšie prípady roku 2016 patrí opakované odstraňovanie rojacich sa včiel na území nášho mesta. Je tu zopár prípadov kde polícia musela riešiť nežiaducich návštevníkov. „Jednou z nich bola napríklad na Ul. pionierov, keď sa včely nasťahovali do starého kresla na balkóne, ďalšia na Ul. Šafárikovej pri kruhovom objazde sa nasťahovali do kríkov pri chodníku,“ hovorí náčelník a pokračuje, „pri ďalšom prípade ohrozovali hrajúce sa deti, keď sa na Ul. slnečnej nasťahovali do diery pri detskom ihrisku. Našťastie sa vždy podarilo zabezpečiť miesto ich výskytu a boli odstránené odborne spôsobilou osobou,“ dodáva na záver náčelník Mestskej polície, Róbert Hanuštiak.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM