Radka Deckerová Šport

Z 10 metrovej veže skákalo 40 šialencov: Rožňavčan Lukáš Tršo zobral 1.miesto!

Partia dobrovoľníkov a nadšencov sa viac ako dva týždne hrala na kremnickom námestí na Perinbabu. Originálne preteky sa nakoniec podarili. Veď pozrite.

Ilustračný obrázok k článku Z 10 metrovej veže skákalo 40 šialencov: Rožňavčan Lukáš Tršo zobral 1.miesto!
Foto: Radka Deckerová

8. február, stabilné miesto v historickom centre Kremnice a obrovská kopa snehu čakajúca na svoje využitie. K tomuto bodu sa však organizátori dostali po niekoľkomesačnej príprave a jej viactýždňovej realizácii. Výzvy sa chopilo približne 40 dobrovoľníkov z FRST Crew. Viac o zasnežovaní TU: Chalani prekabátili Perinbabu: Na kremnickom námestí vyrástla takáto kopa snehu!

Do Kremnice prišlo takmer 40 snowboardistov a freeskierov zo Slovenska, Maďarska a Česka. V tomto roku sa podarilo postaviť doposiaľ najväčší mostík, ktorý mal dĺžku 9,5 m a výšku takmer 10 metrov. Dva týždne sa námestie umelo zasnežovalo a zo snehu sa teraz budú tešiť najmä tí najmenší, ktorí túto kopu určite ešte zužitkujú. Kremnický Big Air v meste už nie je len športové podujatie. Adrenalín spojený s kultúrou tento rok reprezentoval Hafner so svojím vystúpením, diváci sa zabavili na ohňovej šou a ďalších sprievodných podujatiach. „Do budúcna by chceli organizátori akciu ešte zväčšiť, či už čo sa týka technických parametrov skoku, ale aj dĺžky samotného podujatia,“ prezrádza hovorkyňa podujatia Silvia Majerová.

Výsledky STEFE Big Air v meste Kremnica 2014, sobota 8. február

SNB

  1. Matej Matys (Čadca)
  2. Matej Dolník (Žilina)
  3. Dušan Bízik (Martin)

SKI

  1. Lukáš Trso (Maďarsko)
  2. Peter Lengyel (Ružomberok)
  3. Juraj Bernát (Belá pri Martine)

Baby

Zuzana Medlová (Lipt. Mikuláš)

Best Trick

Juraj Bernát (SKI) – rotácia 1080

Foto: Dominik Roth

Z 10 metrovej veže skákalo 40 šialencov
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM