Radka Deckerová Rôzne

Vzácna návšteva: Do Rožňavy zavítali zahraniční učitelia

Mesto Rožňava a zvlášť školu akademika Jura Hronca v Rožňave navštívila delegácia zo 6 krajín Európy. Počas týždňa im spríjemňovali ich voľné chvíle učitelia, vychovávatelia a žiaci zo školy.

Na mesto Rožňava a školu akademika Jura Hronca sa prišli pozrieť učitelia zo 6 krajín Európy. Návštevou nás poctili učitelia z Turecka, Poľska, Bulharska, ale aj z Talianska, Lotyšska či Litvy. Chýbali len pedagógovia z Rumunska, ktorí napokon nemohli pricestovať.

V utorok ráno prišli na školu, kde ich pri vchode privítal riaditeľ Ján Džubák so soľou a chlebom. Pokračovali prehliadkou budovy, po ktorej sa usadili v telocvični. Práve tam bol pre nich pripravený program. Potom sa presunuli na Rožňavskú radnicu, kde ich srdečne privítal zástupca primátora Burdiga, s ktorým sa vybrali na prehliadku Rožňavskej veže a kultúrnych pamiatok v átriu mesta.

V stredu sa išli pokochať našimi krásnymi Tatrami, kde ich na prechádzke sprevádzali pedagógovia zo školy, s ktorými pracujú na celom projekte Comenius. Ten začal v roku 2010 a končí v roku 2012, kde učiteľov z školy akademika Jura Hronca čaká ešte navštíviť jednu krajinu – TURECKO. Cieľom je navštíviť všetky krajiny, ktoré sa zúčastňujú na projekte, odkukať a zrealizovať niektoré metódy z iných krajín so zavedením do vyučovania.

Vo štvrtok navštívili kaštieľ Betliar, mauzóleum v Krásnej Hôrke a Ochtinskú aragonitovú jaskyňu. V piatok sa už len rozlúčili a odišli naspäť do svojej krajiny.

Vzácna návšteva: Do Rožňavy zavítali zahraniční učitelia
1
Galéria
navsteva_skola
91
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM