Peter Simon Rôzne

Výstava fotografií rodáčky z nášho kraja: V Británii sa jej podarilo dvakrát získať ocenenie Top 10 Photographer

Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja a autorka fotografií ZuHuda Photography pripravili pre širokú verejnosť zaujímavú výstavu fotografií pod názvom Radostné okamžiky.

Ilustračný obrázok k článku Výstava fotografií rodáčky z nášho kraja: V Británii sa jej podarilo dvakrát získať ocenenie Top 10 Photographer
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Umenie, vášeň, či dokonca biznis. Aj to prináleží fotografovaniu. Napriek dnešnej vyspelej technike je fotografovanie stále v obľube a je všade. Je súčasťou moderného životného štýlu.

V dnešnej dobe si môže kvalitný fotoaparát zadovážiť skoro každý, ale nie každý majiteľ fotoaparátu je fotograf. Foťák sám o sebe je len nástroj, ten nástroj treba vedieť poriadne ovládať. Už nestačí mať len štipku predstavivosti, ak chce niekto preraziť, musí na sebe poriadne pracovať. Stojí to nemalé úsilie, hodiny štúdia, skúšania a veľakrát aj sĺz. Dôležité je aj správne sa rozhodnúť, na aký druh fotografie sa zamerať. A v neposlednom rade, dať o sebe vedieť.

Výstava fotografií sa uskutoční v piatok 4. septembra 2015 začiatkom od 17:00 hod. v priestoroch Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave.

„Fotografovanie nie je pre mňa ani hobby, ani práca,“ hovorí Zuzana, autorka výstavy fotografií detí, ktorá bude mať svoju premiéru na Slovensku začiatkom septembra v Rožňave a pokračuje „fotografia znamená pre mňa oveľa viac. Inšpirujú ma každodenné, celkom bežné situácie. Napriek tomu som získala aj rôzne ocenenia. V Británii sa mi podarilo dvakrát získať ocenenie Top 10 Photographer of the Year za rok 2012 a 2013 v medziná­rodnej fotografickej spoločnosti Guild of Photographers sídliacej v UK spolu s ocenením Photographers Bar. Toto ocenenie sa podarilo získať len malému percentu zúčastnených. Na túto cenu som preto veľmi hrdá,“ prezradila Zuzana a ešte dodala fotím rodiny a detičky rôznych kultúr a národností. Každý, kto sa postaví pred môj aparát, je pre mňa celebritou."

Byť v správnom čase na správnom mieste, alebo to chcel takto osud? Nevie. Vie len to, že vďaka vyspelej technike objavila úžasné a milé fotografie detí, ktorým sa nedalo odolať. Podľa jej slov sú balzamom a pohladením duše. Ich autorka, Zuzka žije v zahraničí. I napriek vzdialenosti prijala spoluprácu s knižnicou. „Na výstavu sa veľmi teším, bude to moja prvá výstava a som nesmierne rada, že sa s radostnými okamihmi môžem vďaka nej podeliť so širokou verejnosťou,“ dodával autorka.

Ako sa dostala pani Zuzana k prvému fotoaparátu, pred akým darom ho uprednostnila, kde nadobudla zručnosti vo fotografovaní, či je súťaživý typ a čo hovorí na paparazov sa môžete dozvedieť priamo od samotnej autorky. Prijmite teda pozvanie v mene Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave a autorky fotografií ZuHuda Photography, ktorá bude na Slovensku len pár dní, na slávnostné otvorenie výstavy do priestorov Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave, ul. Lipová 3 pod názvom „Radostné okamžiky".

„Výstava s diskusiou sa uskutoční v piatok 4. septembra 2015 o 17:00 hod. Následne potrvá do konca septembra a pozrieť si ju môže široká verejnosť v rámci výpožičných hodín knižnice. Vstup je voľný,“ dodala Tatiana Bachňáková z Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave.

Foto: ilustračné

Zdroj: Tatiana Bachňáková

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM