Marcel Mojžiš Krimi

Výsledok akcie s názvom Synovec: 16 prehliadok, 22 obvinených a zaistených 14 cisterien!

Škodu takmer 10 miliónov eur spôsobili daňové úniky pri podvodoch s minerálnymi olejmi, informoval na tlačovej besede prezident finančnej správy František Imrecze a policajný šéf Tibor Gašpar. Po akcii s krycím názvom Synovec colníci obvinili až 22 ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Výsledok akcie s názvom Synovec: 16 prehliadok, 22 obvinených a zaistených 14 cisterien!
Zdroj: Webnoviny.sk

Firmy podľa finančnej správy dovážali mazací olej z Poľska, kde nepodlieha spotrebnej dani a na Slovensku ho uviedli do obehu ako motorovú naftu, pritom deklarovali, že je určený na maďarský trh.

„Z Poľska prišli kamióny na Slovensko, vyložili olej, ktorý sa predal na Slovensku a cisterny pokračovali prázdne do Maďarska, aby oficiálne deklarovali fiktívne dodanie,“ opísal prípad Imrecze.

Olej sa u nás podľa jeho slov predával ako motorová nafta aj na niektorých čerpacích staniciach a tiež podomovým predajom, podvod na spotrebnej dani bol 3,5 milióna eur a ďalších šesť miliónov eur na DPH.

Podozrivým biznisom sa začali zaoberať policajti ešte v roku 2010. V nedeľu 1. júna spustili rozsiahlu akciu v rožňavskom regióne, po ktorej obvinili 22 ľudí zo zločinu skrátenia dane a poistného, osem z nich stíhajú aj za činnosť v organizovanej skupine.

Troch ľudí chcú stíhať väzobne. Urobili tiež 16 prehliadok, zaistili 200-tisíc litrov minerálneho oleja, 50-tisíc eur v hotovosti a 14 cisterien. „Momentálne sa identifikuje majetok obvinených pre potreby zaistenia,“ povedal policajný prezident Gašpar s tým, že sa neskôr pokúsia majetok zaistiť ako náhradu spôsobenej škody.

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM