Peter Simon Rôzne

Výročie narodenia Štúra si uctili aj žiaci strednej technickej v Rožňave: Nechýbal ani dvojník významnej osobnosti!

Žiaci SOŠ technickej, Hviezdoslavova 5 v Rožňave si zaujímavo a nevšedne uctili výročie narodenia Ľudovíta Štúra. Podujatie prebehalo v školskej knižnici.

Ilustračný obrázok k článku Výročie narodenia Štúra si uctili aj žiaci strednej technickej v Rožňave: Nechýbal ani dvojník významnej osobnosti!
Zdroj: Dnes24.sk

Na významnú udalosť narodenia Ľudovíta Štúra nezabudli ani žiaci Strednej odbornej školy technickej v Rožňave. Rozhodli sa teda pripraviť nezabudnuteľné podujatie v školskej knižnici, ktoré sa nieslo v duchu pôsobenia štúrovskej generácie.

Desiatky študentov sa tak presunuli sa v čase a vypočuli si „debatu“ štúrovcov, ich spomienky a názory v priamom prenose. „Sám Ľudovít Štúr (žiak III.C- Ján Dunka) im osobne zarecitoval báseň Rozžehnání. Účinkujúci tak priblížili divákom život a tvorbu Ľudovíta Štúra formou literárneho sympózia, ktoré bolo oživené literárnou prehliadkou úryvkov z tvorby štúrovských básnikov v interpretácii našich žiakov,“ uviedla pedagogička Erika Jančovičová.

Študenti školy tak mali možnosť hlbšie nazrieť do obdobia dejín štúrovskej generácie a priblížiť si atmosféru vtedajších čias. Významne však k tomu prispelo i prostredie v knižnici. „Študenti pripravili zaujímavé prostredie a výstavu o živote a tvorbe štúrovcov, portréty vyhotovené Ingrid Šmelkovou a životopis tejto významnej osobnosti spracovaný Jánom Dunkom,“ dodala Jančovičová.

Foto: SOŠT, Rožňava

Obrazom: Výročie narodenia Štúra si uctili žiaci v Rožňave
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM