Peter Simon Správy

Vyľudnené rožňavské kúpalisko: Hádajte, o koľko je tohtoročná sezóna slabšia

Kúpaliská sú obľúbeným miestom mnohých ľudí počas neznesiteľných horúčav. Inak tomu nie je ani v Rožňave. Keď vládli trópy praskalo vo švíkoch, lenže tento rok je počasie skôr opakom. V porovnaní s minulým rokom sú čísla rozdielne. Veď sami pozrite...

Ilustračný obrázok k článku Vyľudnené rožňavské kúpalisko: Hádajte, o koľko je tohtoročná sezóna slabšia
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Teplejší ako jún, menej upršaný ako august. Mesiac júl by mal byť na kúpaliskách vrcholom letnej sezóny. Schladiť sa vo vlažnej vode sa ale človeku žiada len vtedy, keď ho predtým prehreje poriadne silné slniečko. Nepriaznivé počasie bolo preto jedným z dôvodov rozdielov v návštevnosti, aj oproti minulému roku.

Traja verzus stovky

Za tohtoročnú sezónu do 13. augusta prešlo podľa zástupkyne vedúceho bránami rožňavského kúpaliska 11 142 návštev­níkov. Najviac sa ich rozhodlo osviežiť alebo nachytať bronz 20. júla. V priestoroch kupka sa v tento deň pohybovalo spolu 947 návštevníkov. Pri našej návšteve 13. augusta to boli traja odvážlivci, ktorí prišli za dažďa.

Rozdiel aj oproti vlaňajšku

Tisíce ľudí v niekoľkotisícovom meste sa síce javí ako slušná návštevnosť, čísla z minulého roka ale prekvapujú. Oproti minuloročnému augustu s neuveriteľným číslom 18 600 návštev­níkov má tohtoročná sezóna ešte čo dobiehať. Podľa vyjadrenia zástupkyne sa priemer za posledných šesť rokov pohybuje okolo 19 000 návštev­níkov za sezónu. Ako na záver dodala, tých 18 600 návštevníkov by sa dalo dohnať, všetko však závisí od počasia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM