Peter Simon Samospráva

Vyhodnotenie Dní mesta Rožňava a Rožňavského jarmoku: Na čo všetko minulo mesto peniaze?

V druhej polovici septembra sa konal 32. ročník už tradičného Rožňavského jarmoku, ktorý bol spojený s Dňami mesta Rožňava. Mesto zverejnilo náklady na realizáciu oboch podujatí. Pozrite si zaujímavé cifry!

Ilustračný obrázok k článku Vyhodnotenie Dní mesta Rožňava a Rožňavského jarmoku: Na čo všetko minulo mesto peniaze?
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Ako informovala Janka Mičudová z mestského úradu v Rožňave, rozpočet Dní mesta Rožňava bol uznesením Mestského zastupiteľstva v Rožňave schválený vo výške 13 000 Eur. Formou sponzorských príspevkov na Dni mesta sme dostali finančné prostriedky vo výške 1150 eur. „Spolu sa jednalo o čiastku 14 150 eur. Z tohto rozpočtu sa skutočne vyčerpalo 13. 068,91 eur, čo predstavuje úsporu vo výške 1 081,89 eur,“ uviedla Mičudová.

Takto vyzerali Dni mesta naším objektívom ;)

Do programu Dní mesta bolo zapojených množstvo kultúrno- spoločenských organizácií pôsobiacich na území mesta, športových klubov, rožňavské materské i základné školy, Centrum voľného času a obidve Základné umelecké školy v Rožňave.

V rámci tohtoročného programu vystúpili amatérske aj profesionálne hudobné skupiny, nechýbali ani atraktívne podujatia ako ukážky záchranárov speleológov pri záchrannej akcii v jaskyni či zručné ovládanie bicykla. Program bol pestrý, bohatý, rôznorodý. Neoddeliteľnou súčasťou Dní mesta bolo odovzdávanie ocenení akými sú Cena primátora, Čestný občan mesta a Cena mesta. „Ocenení boli aj najlepší športovci mesta za rok 2014. Obyvatelia a návštevníci Rožňavy mali možnosť zúčastniť sa aj sprievodných podujatí, ktoré dotvárali variabilitu Dní mesta. V našom meste sme privítali aj delegácie z partnerských miest, s ktorými predstavitelia mesta udržiavajú vzťahy aj za hranicami našej republiky,“ dodala Janka Mičudová z mestského úradu v našom meste.

Vyúčtovanie Dní mesta 2015

Dni mesta – 17. – 19. 9. 2015 Výdavky:

  • Kultúrny program: 5335,18 eur.
  • Udelenie ocenení Cena primátora, Cena mesta, Čestný občan mesta a cien najlepším športovcom mesta: 3 061,02 eur.
  • Propagačný materiál – pozvánky, letáčiky pre občanov, banery, výzdoba tribúny, kvetinová výzdoba: 447,00 eur.
  • Partnerské mestá: 1505,71 eur.
  • Ostatné – služby (ozvučenie, postavenie tribúny, osvetlenie, tombola): 2720 eur.

Rožňavský jarmok 2015 sa uskutočnil v dňoch 17.-18.-19. septembra 2015. Tak, ako po iné roky, sortiment v stánkoch bol rozmanitý, najväčšia ponuka bola v sekcii “Občerstvenie”. Tento rok boli tieto stánky spolu s tribúnou situované pred radnicou. Bohatý kultúrny program počas celej doby jarmoku bol pozitívne hodnotený aj predávajúcimi, najviac si prišli na svoje stánky s občerstvením. Na tribúne sa uskutočnila aj oficiálna časť Dní mesta a odovzdávanie ocenení. Remeselníci a ľudoví výrobcovia rozložili svoje stánky v severnej časti Námestia baníkov a táto časť jarmoku sa tešila aj teraz veľkej pozornosti návštevníkov. Na to nadväzovala aj prezentácia gastronomických špecialít obcí „Malý gemerský dvor“ v časti pod mestskou vežou. Akcia mala pozitívny ohlas medzi účastníkmi jarmoku.

Vyúčtovanie Rožňavského jarmoku 2015

Rožňavský jarmok 2015 výdavky:

  • Energie a médiá: 213,21 eur.
  • Materiál: 163,14 eur.
  • Služby: 1499,26 eur.
  • Propagácia: 400,13 eur.
  • Spolu výdavky: 2 275,74 eur.

Celkové príjmy: 16 559,20 eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: Mesto Rožňava

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM