Webnoviny - Krimi

Výbuch na letisku v Moskve zranil herečku Zuzanu Fialovú

Pri výbuchu na moskovskom letisku Domodedovo boli aj dvaja slovenskí herci Zuzana Fialová a Ľuboš Kostelný.

Agentúre SITA to potvrdila PR manažérka Iveta Pospíšilová zo spoločnosti Trigon Production, s. r. o., ktorá kedysi zamestnávala Fialovú. S Fialovou telefonoval producent Patrik Pašš v čase, keď ju prevážala sanitka do nemocnice. Kostelný podľa predbežných informácií neutrpel zranenia. Či boli s dvojicou slovenských hercov aj ďalšie osoby, Pospíšilová nevedela povedať. Denníku SME sa podarilo dovolať Kostelnému. Podľa informácií na portáli sme.sk Kostelný uviedol, že je Fialová ľahko zranená na uchu a šrapnel ju zranil pod rebrom, nejde však o nič vážne. Kostelný je na ceste na slovenskú ambasádu.

Slovenské ministerstvo zahraničných vecí preveruje, či pri incidente na moskovskom letisku Domodedovo zomreli alebo utrpeli zranenia aj ďalší občania Slovenskej republiky. Pre agentúru SITA to potvrdil hovorca rezortu diplomacie Ľuboš Schwarzbacher. „MZV SR je v stálom kontakte s ruskými orgánmi, situáciu neustále monitorujeme. Ide totiž o letisko, ktoré často využívajú aj Slováci,“ povedal pre SITA Schwarzbacher. Na Domodedovo lietajú priame lety z Viedne viackrát denne. Pre mimoriadnu situáciu už na letisko vycestoval aj pracovník slovenského zastupiteľské­ho úradu.

Dnešný výbuch na moskovskom medzinárodnom letisku Domodedovo usmrtil najmenej 31 ľudí a ďalších 130 zranil. Informovala o tom tlačová agentúra Interfax, ktorá sa odvoláva na nemenovaného predstaviteľa ruského ministerstva zdravotníctva. Rovnaká agentúra predtým citovala zdroj z prostredia bezpečnostných síl, podľa ktorého predbežné zistenia nasvedčujú tomu, že ide o samovražedný útok. Ako uviedol vo vyhlásení vyšetrovací výbor, na ktorý sa odvoláva Interfax, výbuch nastal o 16.32 miestneho času (14.32 SEČ) v príletovej hale, informácie o konkrétnom mieste sa však zatiaľ rôznia.

Medvedevovi kondoluje aj slovenský prezident Prezident Ivan Gašparovič poslal kondolenčný telegram prezidentovi Ruskej federácie Dmitrijovi Anatolievičovi Medvedevovi v súvislosti z teroristickým bombovým útokom na letisku Domodedovo. „S hlbokým zármutkom som prijal správu o teroristickom útoku na moskovskom medzinárodnom letisku Domodedovo, pri ktorom prišli o život desiatky nevinných ľudí. Slovenská republika odmieta akékoľvek formy nezmyselného násilia namiereného proti bezbranným obyvateľom a rozhodne sa zasadzuje proti terorizmu. Dovoľte mi, vážený pán prezident, aby som vyjadril Vám, ako aj pozostalým a celému ruskému ľudu hlbokú a úprimnú sústrasť,“ píše Gašparovič v telegrame. Informácie agentúre SITA poskytol jeho hovorca Marek Trubač.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM