Peter Simon Správy

Vodiči zbystrite pozornosť: Soroška bude v tomto čase blokovaná!

Soroška bude v čase dopravnej špičky uzavretá v oboch smeroch. Autá smerujúce zo západu na východ a opačne si postoja v kolónach.

Ilustračný obrázok k článku Vodiči zbystrite pozornosť: Soroška bude v tomto čase blokovaná!
Zdroj: TASR

Občania regiónu Gemer pripravujú tichý protest, ktorým chcú upozorniť na zlú dopravnú situáciu na horskom priechode Soroška v okrese Rožňava i v celom regióne. V piatok, 28. júla 2017 v čase od 16:00 hod. do 16:30 hod. zastavia voľným pochodom premávku na obidvoch stranách priechodu v obci Lipovník a Jablonov nad Turňou. Avizoval to primátor mesta, Pavol Burdiga na tlačovej besede.

Uzávierka prebehne až za križovatkou smerom na Drnavu a Lipovník, na priechode pre chodcov. „Preto by sa to ľudí smerujúcich do obcí týmto smerom nemalo až tak dotknúť,“ povedal Burdiga.

Inak vyťažený horský priechod, cez ktorý denne prejdú tisíce áut, tak na polhodinku bude zívať prázdnotou.

„Táto forma protestu je zatiaľ slušná. Pristupujeme k nemu preto, že ľudia sú absolútne nespokojní s takýmto vyhlásením samotného MF SR a komisie Hodnota za peniaze, ktorí vyhlásili, že tento región alebo cesta R2 cez tento región je pre MF SR a komisiu Hodnota za peniaze nerentabilná. Nahnevalo to veľmi veľa ľudí z celého okresu, a preto sme sa rozhodli, že budeme protestovať takouto formou,“ povedal Burdiga.

Ako tvrdia, za ostatných šesť rokov sa horský priechod Soroška na ceste I/50 z hľadiska dopravnej nehodovosti zaraďuje medzi najrizikovejšie miesto na medzinárodnom cestnom ťahu E571. „Kopec spôsobuje nemalé problémy ako z hľadiska bezpečnosti, tak aj z hľadiska rýchlosti dopravy. Niekedy sa stane, že idete trištvrte hodinu z Rožňavy do Jablonova ku nám. Ten priechod je úplne upchatý,“ priblížil spoluorganizátor protestu a starosta obce Jablonov nad Turňou Slavomír Zubriczky.

Prečítajte si aj: Predstavitelia samospráv za obyvateľov Gemera vyslovili nesúhlasné stanovisko ku vyjadreniu Útvaru hodnoty za peniaze ohľadom výstavby R2.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM