Krimi

Voda sa im valila celou obcou! Takto vyčíňalo počasie v neďalekých Joviciach

Intenzívne nočné a ranné dažde sa postarali o poriadny rozruch v obci Jovice neďaleko Rožňavy. Voda sa im valila cez hlavnú cestu priamo do dvora a obydlí!

Ilustračný obrázok k článku Voda sa im valila celou obcou! Takto vyčíňalo počasie v neďalekých Joviciach
Zdroj: Dnes24.sk

Dnes sa opäť v obci Jovice valila voda. Spôsobili to intenzívne dažde, ktoré sa v ranných hodinách prehnali cez naše územie. Celú situáciu kontrolovali privolaní hasiči.

Zachraňovali čo mohli

Obyvatelia obce sú už podľa našich informácií naučení, čo robiť v takomto prípade. „Za rok máme minimálne dvakrát takúto povodeň. Podľa mňa môže zato ten most, ktorý mali už v pondelok prerábať,“ povedal obyvateľ obce Štefan.
Ďalší ľudia si pred bránami ukladali vrecia s pieskom, aby zabránili prieniku väčšieho množstva vody do svojich domov. „Je pravda, že cez celú obec už v minulosti urobili protipovodňové opatrenia a rozšírili koryto potoka, ale niektoré miestá ešte treba porobiť,“ dodal Štefan.

Voda v potoku naďalej vysoká

Situácia v Joviciach je stále nepríjemná. Voda v miestnom potoku je naďalej vysoká, ale momentálne sa nevylieva a cesty zaplavené nie sú. Obyvatelia obce však vyjadrili aj značné obavy. „Ak bude zas v priebehu dňa pršať, je dosť pravdepodobné, že sa to všetko zopakuje,“ dodal na záver Štefan z Jovíc

Autor: Peter Simon

Povodeň v Joviciach
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM