Peter Simon Rôzne Správy

Vizážistka Barbora (22) na rovinu: Vyvarujte sa takýmto chybám pri úprave obočia!

Základom kvalitnej vizáže je aj čistá a zdravá pleť, ktorá je jednou z prvých vecí, ktoré si na človeku všimnete. Pozrite sa však, akých prehreškov sa podľa vizážistky Barbory Melošovej dopúšťame. Tentoraz sme sa zamerali na úpravu obočia.

Ilustračný obrázok k článku Vizážistka Barbora (22) na rovinu: Vyvarujte sa takýmto chybám pri úprave obočia!
Zdroj: Barbara Melošová

Známa vizážistka z nášho okolia, Barbora Melošová (22) nám prezradila niekoľko tipov v čom spočíva tajomstvo krásnej vizáže. Tentoraz sme sa ale nevenovali radám, ale prehreškom. Pozrite sa, čoho sa podľa Barbory dopúšťame pri úprave obočia.

Barbora Melošová (22), vyštudovala v Rožňave odbor kozmetička-vizážstka. Po skončení štúdia sa do profesie pustila ihneď a otvorila si vlastný salón v Dobšinej. „Môj názor na obočie je taký, že je to základ výrazu tváre. Pri správnej úprave dokáže omladiť a v neposlednom rade aj opticky zvýrazniť oči,“ povedala na začiatok odborníčka.

Zdroj: Barbara Melošová

Poďme sa teraz spoločne pozrieť, aké chyby robia ženy z nášho okolia najčastejšie pri úprave obočia

Veľmi vytrhané obočie

Podľa odborníčky je dôležité vedieť, kde má obočie začínať a kde končiť, a podľa potreby domaľovať alebo ubrať. „Máloktoré ženy si uvedomujú, že obočie na rozdiel od iných chĺpkov na tele rastu pomalšie, poniektoré si obočie holia žiletkou a dokresľujú tenké čiary ceruzkou, čo vyzerá neprirodzene a nie je to ani IN,“ povedala Barbora.

Zlý tvar obočia

„Obočie by malo rásť od koreňa nosa po vonkajší kútik oka, no mnohé ženy si obočie veľmi vytrhávajú, a tým ho majú krátke, bez tvaru. Tenké obočie v tvare oblúkov nie je v móde a môže to pridať na veku alebo zmeniť výraz tvare,“ dodala odborníčka.

Nepreháňajte to s farbou

Mnohé túžia po krásnom plnom výraznom obočí, no niekedy menej je viac. „Ceruzka by mala byt maximálne o odtieň tmavšia od obočia, pretože príliš tmavé obočie vyzerá neprirodzene a umelo. Blondínky by mali dokonca zvoliť 2–3 odtiene tmavšej farby ako sú ich vlasy, či už ste prirodzene blond alebo nie, hovorí Barbora a dopĺňa, nový trend je bizarný. "Obočie pripomínajúce vtáčie pierko. Svet líčenia a módy je nevyspytateľný. Trendy, ktoré prichádzajú a niekedy skutočne prekvapia. Nový trend, ktorý sa nedávno objavil na sociálnych sieťach je dosť bizarný a málokto sa odváži si z obočia vytvoriť takúto kreáciu,“ uviedla na záver Barbora Melošová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM