Peter Simon Kultúra

Víkendový PREHĽAD pre Rožňavčanov. O akcie na voľné dni nebude núdza

Už sa neviete dočkať vytúženého víkendu? V Rožňave a okolí ho môžete prežiť vskutku všakovako. Stačí si vybrať.

Ilustračný obrázok k článku Víkendový PREHĽAD pre Rožňavčanov. O akcie na voľné dni nebude núdza
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Hviezdne štvrtky

18. august 2016 od 20:00 hod., Hvezdáreň, Rožňava
Gemerské osvetové stredisko v rožňavskej hvezdárni pripravilo už siedmykrát ponuku letnej zábavy pre všetkých Rožňavčanov, ale aj návštevníkov nášho mesta. Už tento štvrtok sa môžete tešiť na ďalší zaujímavý film. Kompletný program nájdete v článku Hviezdne kino pokračuje v premietaní: PREHĽAD trhákov na mesiac august.

43. Gemerský folklórny festival v Rejdovej

19. august 2016 od 17:00 hod., Rejdová
Gemerské osvetové stredisko v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja a obec Rejdová vás srdečne pozývajú v dňoch 19. a 20. augusta „na Rejdovú 2016“ – 43. Gemerský folklórny festival. Už vo štvrtok, 18. augusta 2016 sa v okresnom meste uskutoční Živá pozvánka na Gemerský folklórny festival s rožňavskými súbormi Dubina a Haviarik. V piatok slávnostne vyzdobená Rejdová privíta prvých účastníkov a domáci im okrem dobrej nálady ponúknu aj niečo z tradičnej kuchyne. V sobotu od skorého rána domáci chystajú dvory, remeselníci náradie, v amfiteátri gemerské kolektívy skúšajú program, na malej scéne sa pripravujú detské kolektívy a súťaže.

Oldies PARTY vol. II

19. august 2016 od 20:00 hod., Larsen bar, Rožňava
Po mesiaci na Vašu žiadosť opäť OLDIES PARTY opäť so štyrmi DJ´s: DJ ROLLY, DJ KUKO, DJ ALEX, Retro DeeJay RS. Tentokrát však s dvoma barmi, open air grilovačkou a množstvom akcií a darčekov. Rezervácie si môžete uplatniť na čísle 0940 334 071. Vstup je zdarma.

Summer Vibes w/ Dj Robin

19. august 2016 od 21:00 hod., Colors Club, Rožňava
Dj Robin je zárukou kvalitnej perfomance po všetkých stránkach. Svojou silou mikrofónu dokáže podržať silu eufórie davu a precíznym mixovaním djing pozdvihuje na vyšší level. Jeho zárukou je energický výber trackov a hlavne ľudská interaktivita s publikom.

BAROKOVÁ SVADBA A HOSTINA

20. august 2016 od 15:00 hod., Kaštieľ Betliar
Príďte si užiť inscenovanú veľkolepú barokovú svadbu Žofie Serédyovej a Štefana Andrássyho s barokovou hostinou, celodenným remeselníckym jarmokom a s prehliadkami kaštieľa so Žofiou a Štefanom až do večerných hodín.

MFK Rožňava – Maria Huta Gelnica

20. august 2016 od 16:00 hod., Futbalový štadión, Rožňava
Príďte podporiť hráčov nášho klubu MFK Rožňava a vytvoriť fantastickú kulisu na ligový zápas, ktorý sa bude hrať v domácom prostredí už túto sobotu od 16:00 hod. Svoje sily si zmerajú Rožňavčania proti klubu Maria Huta Gelnica.

Večerné prehliadky kaštieľa Betliar

20. august 2016 od 19:30 hod., Kaštieľ Betliar
Múzeum v Betliari ponúka počas letnej sezóny návštevníkom večerné prehliadky kaštieľa. Tie sa v minulosti konali len sporadicky. Zaujímavosťou prehliadok je, že sprievodcovia sú oblečení v dobových kostýmoch. Návštevníci budú môcť nahliadnuť do jednotlivých priestorov kaštieľa.

Koncert skupiny MASSRIOT

20. august 2016 od 18:00 hod. Park Strelnica, Rožňava
Tentoraz sa v krásnom prostredí parku na Strelnici v našom meste okrem grilovaných špecialít môžete tešiť aj na hudobné vystúpenie skupiny MassRiot. Koncert začne od 20:30 hod. Organizátor si pripravil aj súťaž o konzumné, či fľašu vínka. Vstup je voľný.

Rožňavské kultúrne leto 2016

21. august 2016 od 16:00 hod., Námestie baníkov, Rožňava
Programom rožňavského kultúrneho leta chce mesto pritiahnuť obyvateľov Rožňavy, aby viac trávili čas spoločne na čerstvom vzduchu pri mixe kultúrnych podujatí, aby zrekonštruovaná časť námestia aj s pódiom bola využívaná v prospech verejnosti. Už 21. augusta 2016 od 16:00 hod. si môžete vychutnať program s názvom Športujeme pre zdravie s Cvč.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM