Peter Simon Kultúra

Víkendový PREHĽAD pre Rožňavčanov. O akcie na voľné dni nebude núdza

Už sa neviete dočkať vytúženého víkendu? V Rožňave a okolí ho môžete prežiť vskutku všakovako. Stačí si vybrať.

Ilustračný obrázok k článku Víkendový PREHĽAD pre Rožňavčanov. O akcie na voľné dni nebude núdza
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Hviezdne štvrtky

21. júl 2016 od 21:00 hod., Hvezdáreň, Rožňava

Gemerské osvetové stredisko v rožňavskej hvezdárni pripravilo už siedmykrát ponuku letnej zábavy pre všetkých Rožňavčanov, ale aj návštevníkov nášho mesta. Už tento štvrtok sa môžete tešiť na ďalší zaujímavý film. Kompletný program nájdete na plagáte v kategórii PODUJATIA.

Kollárovci

22. júl 2016 od 18:00 hod., Amfiteáter pri kostole, Rejdová

Kapela Kollárovci je originálnym zoskupením mladých, talentovaných hudobníkov. Svojim umením zabávajú a rozveseľujú už mnoho rokov poslucháčov doma i za hranicami Slovenska. Ich živá hudba, temperamentný spev a humorné slovo vytvárajú nezabudnuteľnú atmosféru, ktorá vyčarí na vašej tvári úsmev, nadšenie a dobrú náladu. Na trhu úspešne pôsobia už od roku 1997 a svojim goralským temperamentom si získavajú priazeň u mnohých fanúšikov.

PROJECT X – OPEN AIR

22. júl 2016 od 20:00 hod., Futbalový štadión, Rožňava

Aj tento rok ťa čaká nadupaná párty pod holým nebom . Na Futbalovom ihrisku v Rožňave sa predstavia ANNDY, PEET LOVE, LUMAX, PEET, REXOR, REASON. Okrem iného sa môžete tešiť na Penovú show, Mega laser show, Masívny zvuk a svetelnú show, Nafukovačky, vodné pištole, FireShow, CO2 delá a konfety, Súťaže a prekvapenie večera. Vstupné – Predpredaj: 4 eurá v Colors & Times Clube a na mieste 7 eur.

TarverP – krst albumu

22. júl 2016 od 18:00 hod., Hotel Čierny Orol, Rožňava

Rožňavská kapela TarverP vydáva debutový album „Angel of Light“. Pri tejto príležitosti sa udeje krst v Hoteli Čierny Orol už tento piatok – 22. júla. Hosťom bude skupina Achsar z Levíc. Ak sa Vám páči metalová muzika, tak si nenechajte túto výnimočnú udalosť ujsť.

VÍKEND V KAŠTIELI BETLIAR

22. a 23. júl 2016, Kaštieľ Betliar

Návštevníci sa môžu tešiť na bohatý víkend v Andrássyovskom kaštieli v Betliari. V rámci sprievodných podujatí výstavy Žofia – Pani Krásnej Hôrky sa 22. júla od 17:00 uskutoční prednáška Dr. Tünde Lengyelovej, historičky Historického ústavu SAV pod názvom Žena na hrade v 17. a 18. storočí. 23. júla od 14:00 hod. sa uskutoční v poradí už tretí Andrássyovský piknik v historických kostýmoch, pri dobrej hudbe na lúke pred fontánou.

HUFU V IRISH PUBE

23. júl 2016 od 21:00 hod., Irish Pub, Rožňava

Už v sobotu 23. júla sa v priestoroch obľúbenej reštaurácie predstaví rocková formácia HUFU. Majitelia pubu sa rozhodli spojiť skvelú muziku s príjemným posedením. Koncert sa začne v sobotu od 21:00 hod. Rezervácie miest môžete uskutočniť na čísle 0911 794 900.

Dni obce Rakovnica

23. júl 2016 od 14:00 hod., Kultúrny dom, Rakovnica

V programe vystúpi folklórna skupina z Gočova a aj Honiec, členky ZPOZ z Rakovnice a Stanislav Székely. O dobrú náladu sa postará DJ NORBI. Nebude však chýbať guláš, pirohy, či gemerské guľky a atraktívna tombola.

Večerné prehliadky kaštieľa Betliar

23. júl 2016 od 19:30 hod., Kaštieľ Betliar

Múzeum v Betliari ponúka počas letnej sezóny návštevníkom večerné prehliadky kaštieľa. Tie sa v minulosti konali len sporadicky. Zaujímavosťou prehliadok je, že sprievodcovia sú oblečení v dobových kostýmoch. Návštevníci budú môcť nahliadnuť do jednotlivých priestorov kaštieľa.

Gril párty na Strelnici

23. júl 2016 od 16:00 hod., Strelnica, Rožňava

Grillovačka na Strelnici. Ako vždy výborné špecialitky z grilu a k tomu príjemné ochladenie pri jazierku a ponuka alko, nealko nápojov.

Rožňavské kultúrne leto 2016

24. júl 2016 od 16:00 hod., Námestie baníkov, Rožňava

Programom rožňavského kultúrneho leta chce mesto pritiahnuť občanov Rožňavy, aby viac trávili čas spoločne na čerstvom vzduchu pri mixe kultúrnych podujatí, aby zrekonštruovaná časť námestia aj s pódiom bola využívaná v prospech verejnosti. Už 24. júla 2016 si môžete vychutnať športové všeličo s CVČ.

Nočný koncert Arpáda Farkaša

24. júl 2016 od 22:00 hod., Námestie baníkov, Dobšiná

Vychutnajte si chytľavé melódie známeho hudobníka z nášho mesta, ktorý predstaví svoje umenie v Dobšinej. Čaro koncertu spestrí aj začiatok podujatia, ktorý je naplánovaný na nočné hodiny.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM