Peter Simon Kultúra

Víkendový oddych v Rožňave: Ušetrite čas, vyberajte z redakčných tipov

Víkend je dôvodom na oddych a načerpanie nových síl. Vybrali sme pre vás zaujímavé akcie, na ktorých môžete zabudnúť na starosti a užiť si trochu voľna.

Ilustračný obrázok k článku Víkendový oddych v Rožňave: Ušetrite čas, vyberajte z redakčných tipov
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Ars Antiqua Europae in Via Gothica

22. september 2016 od 18:00 hod., Rožňava

V septembri opäť ožijú chrámy a historické pamiatky Gotickej cesty, aby naplnili hudbou, spevom všetkých divákov a poslucháčov, ktorým učarila stará hudba. Pod záštitou predsedu Košického samosprávneho kraja Zdenka Trebuľu organizuje Gemerské osvetové stredisko v Rožňave už 15. ročník Medzinárodnej prehliadky historickej hudby európskych regiónov. Festival Ars Antiqua Europae in Via Gothica tohto roku podporuje Fond na podporu umenia. Dramaturgia festivalu sa orientuje okrem gotických chrámov opäť aj na priestory Domu tradičnej kultúry Gemera v Rožňave, kde budú môcť diváci absolvovať prednášky a hudobné produkcie na tému gotické umenie. Tohto roku navštívime po prvýkrát aj priestory evanjelického kostolíka v Brdárke.

Medailón osobnosti Gemera

22. september 2016 od 18:00 hod., Dom tradičnej kultúry Gemera, Rožňava

Gemerské osvetové stredisko (GOS) v Rožňave vo štvrtok 22.9.2016 predstaví svoje nové podujatie pod názvom Medailón osobnosti Gemera. O 18:00 hodine, v Dome tradičnej kultúry Gemera, predstaví svojho prvého hosťa, historičku pani Editu Kušnierovú. Program podujatia má snahu byť medailónom pozvanej osobnosti, moderovaným rozhovorom so spoluúčasťou publika a zároveň odprezentuje tiež regionálneho hudobného hosťa. Tentokrát to budú Rožňavčania Marieta Roxerová a Peter Henriczy.

Dance night v Times clube

23. september 2016 od 20:00 hod., Times Club, Rožňava

Piatková lahôdka, ktorú si nenechaj ujsť. Počas celej noci obľúbený rum Captain Morgan za akciovú cenu 1 euro. Čaká vás skvelá hudba od dvojice REASON(BA) a DJ PEET. Premiéra novej svetelnej techniky pre ešte väčší zážitok v tvojom obľúbenom clube.

HUFU

24. september 2016 od 21:00 hod., Irish pub, Rožňava

Prevádzkari Rose´s Irish Pubu sa rozhodli pokračovať v organizovaní večerných podujatí pri živej hudbe. Tentoraz pozvanie prijali známi hudobníci, ktorí sa určite postarajú o super atmosféru. Všetko sa to uskutoční v sobotu 24. septembra od 21:00 hod. A na čo sa vlastne môžeš tešiť? No samozrejme na poriadne rockové piesne v podaní formácie HUFU (Tomáš Furmaník a Štefan Hundža), ktoré sú určite dobre známe. Takže o skvelé a hlavne nestarnúce hity núdza určite nebude. Popri kvalitnej hudbe si môžete pochutnať na rôznych špecialitách, ktoré pub ponúka alebo kvalitnom pive. To však nie je všetko. Už tento víkend nájdete v Rose´s Irish Pube fajnové Bavorské špeciality z októberfestu a skvelý pšeničný čapovaný Edelweiss. Rezervácie miest môžete uskutočniť na čísle 0911 794 900.

20. ročník cyklistických pretekov memoriál L. Szántaia

25. september 2016 od 8:00 hod., Rožňava

Už onedlho sa v našom meste uskutoční ďalší ročník populárnych cyklistických pretekov. Podujatie už tradične uzatvára cyklistickú sezónu v rožňavskom okrese. Prečítajte si, čo všetko musíte spĺňať pre štart a ako to bude celé prebiehať. Pretekať sa bude v kategóriách podľa veku a výkonnosti. Jazdiť sa bude podľa organizátorov tradičný Roštársky okruh na trati Rožňava – Betliar – Gemerská Poloma – Henckovce – Roštár – Štítnik – Honce – Rakovnica – Rudná – Rožňava. Cieľ pretekov bude na Betliarskej ceste pred domovom dôchodcov.

Koncert v Rožňave, ktorý zahreje dušu i pomôže

25. september 2016 od 17:00 hod., v kostole sv. Anny na Námestí baníkov, Rožňava

Koncert je organizovaný vznikajúcim občianskym združením ALENKA v spolupráci s Rímskokatolíckou farnosťou a Základnou umeleckou školou v Rožňave. Súčasne je sprievodným podujatím tohtoročných osláv Dni mesta Rožňava. Koncert sa koná ako pocta Alenke Hefler, rod. Birtokovej (+14. 2. 2016), v deň jej nedožitých 55. narodenín, a ako pocta Láske pre všetkých, ktorí milovali a milujú. Výťažok z dobrovoľného vstupného bude venovaný Detskému domovu Dobšiná pre deti v satelitných domoch v Rožňave. Na koncerte vystúpia mladí umelci z Rožňavy – Alena Temesiová (spev), pôsobiaca v Nemecku, Peter Bálint (klavír, organ), ktorý pricestuje z Budapešti a Mikuláš Nyéky (klavír, organ) z Košíc. Zaspievajú tiež Helena Pál Balážová, učiteľka spevu v rožňavskej Základnej umeleckej škole a Štefan „Hangya“ Hundža, člen zboru opery Štátneho divadla v Košiciach.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM